Cine este eroul din Iași care și-a salvat întreaga familie din casa incendiată și făcută scrum: „Nu mai avem nimic. Așa cum era, era casa noastră și eram fericiți aici”

Elena Avramescu 17.11.2021, 13:24
Cine este eroul din Iași care și-a salvat întreaga familie din casa incendiată și făcută scrum: „Nu mai avem nimic. Așa cum era, era casa noastră și eram fericiți aici”

Este vorba despre Vasile Busuioc, care și-a salvat familia fără să stea pe gânduri, după ce un incendiu puternic a distrus casa în care locuiau cei șapte membri ai familiei sale din satul Poiana, comuna Schitu Duca.

Eroul din Iași care și-a salvat întreaga familie din casa incendiată

Tânărul de 28 de ani nu s-a gândit o secundă la faptul că își pune viața în pericol. În casa cuprinsă de flăcări se aflau frații și tatăl său, cu un grad ridicat de handicap, dar și iubita lui, cu cei doi minori, fără apărare. Astfel că toți au scăpat nevătămați datorită curajului lui Vasile, iar casa a fost distrusă complet.

Era spre seară, veneam de la un vecin și, când am intrat pe poartă, am văzut o flacără de vreo 3 metri care ieșea din camera din față. Am început să alerg, că știam că în casă sunt tata, frații mei, iubita și copii. Nu știam la cine să mă duc prima dată. Ei, din casă, nu au văzut nimic. Am mers prima data la tata, că are semipareză și nu putea să iasă singur afară.

L-am scos pe el, m-am întors după fratele meu, și el cu handicap de gradul unu. După ce l-am scos și pe el în siguranță, am mers și la sora mea, care nu ar fi putut nici ea să se salveze, având și ea handicap de gradul unu. I-am lăsat pe ei în curte, în siguranță, și am mers pe partea cealaltă a casei, pentru că în partea aceasta flăcările cuprinseseră deja tot.

În casă mai era iubita mea cu băiatul de 2 ani și jumătate și fetița de 8 luni. Pe ei i-am lăsat lângă fântână. În maximum 10 minute am reușit să îi scot pe toți din casă. Nu a durat mai mult de jumătate de oră și totul era scrum. Haine, mâncare, tot. Nu mai avem nimic. Așa cum era, era casa noastră și eram bine, fericiți aici. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că toți am scăpat cu viață și am putut să-i feresc de vreo nenorocire. Casa o vom repara noi, a declarat Vasile Busuioc, proprietarul casei, potrivit BZI.

Eroul din Iasi care si-a salvat intreaga familie din casa incendiata
Vasile Busuioc

Toți au rămas pe drumuri în pragul iernii și nu știu ce să facă, mai ales că trei din cei șapte membri au probleme grave de sănătate, iar doi dintre ei sunt au 2 ani și jumătate și 8 luni. După ce i-a salvat din flăcări, Vasile se chinuie să își apere familia de gerul greu care se apropie cu pași repezi.

A ars tot în câteva minute! Nu am văzut așa ceva. Nu știu cum se întâmplă, dar tot ce e mai rău se întâmplă când e frig. Dacă nu era cumătrul meu, dormeam cine știe unde. Ne ține el pe toți, dar nu va putea să ne țină la infinit, măcar cât să treacă iarna, că avem copii mici și persoane cu handicap. Nu este simplu. Vine Crăciunul acuși, zăpada, și noi ne rugăm de oameni să avem unde dormi. Nu vă pot descrie în cuvinte cât mă doare sufletul. Eu de duminică nu am mai dormit, mă gândesc ce fac eu de mâine. Casa asta nu mai are cum să fie reparată, trebuie refăcută de la zero și nu avem cu ce.

Doar eu pot munci. Atât. Frații și tata sunt bolnavi, iar iubita mea are grijă de copii. Îmi doresc doar să am putere să merg mai departe și să am grijă de ei. Nu mai avem nimic, am salvat o ladă cu cartofi și câteva sticle cu bulion. Cu atât am rămas. Mama nu e cu noi, deoarece ne-a părăsit de când aveam eu doar 3 luni și toți am fost crescuți de bunica noastră. Nu a fost niciodată lângă noi, a mai spus Vasile Busuioc.

Eroul din Iasi care si-a salvat intreaga familie din casa incendiata
Casa incendiata Iasi
Urmăriți Impact.ro și pe