Cine este Eda Marcus, prezentatoarea votului României de la Eurovision. Are o mamă celebră

Ioana Bucur 14.05.2022, 17:32

Doar câteva ore ne despart de momentul în care WRS ne va reprezenta țara la cea mai importantă competiție muzicală din Europa. Emoțiile sunt mari nu doar la Torino. Pentru Eda Marcus, prezentatoarea votului României de la Eurovision 2022, este un vis devenit realitate. Cine este cea care va rosti, sâmbătă seară, celebrul „Bucharest is calling!” și cine este mama sa, un nume important în lumea showbizului.

Eda Marcus, încântată că a fost aleasă prezentatoarea votului României de la Eurovision

Ediția de anul acesta a concursului Eurovision nu a fost un vis devenit realitate doar pentru cel ales să ne reprezinte țara la Torino, WRS, ci și pentru frumoasa Eda Marcus. Prezentatoarea rubricii Sport de la TVR a avut ocazia să prezinte selecția națională, iar sâmbătă seara va fi prezentatoarea votului României de la Eurovision.

„Nominalizarea mea ca spokesman la Eurovision a venit ca o mare onoare şi validare. De copil priveam admirativ cum se dădea legătura fiecărei ţări participante şi era aproape ca un concurs de pricepere, talent actoricesc şi frumuseţe, între prezentatoarele notelor. Era un moment încărcat de tensiune, dar şi de frumuseţe, un concurs în sine al diversităţii culturale şi etnice”, mărturiseşte vedeta TVR.

Fiind un adevărat fan al competiției, de când era copil, rolul pe care îl va juca în marea finală Eurovision este o ocazie fabuloasă.

„Ca un fan adevărat Eurovision, este o dorinţă secretă a mea din copilărie care s-a împlinit peste timp. Voi reprezenta în acele minute România şi nu am cum să nu tremur de emoţie şi încântare pentru o asemenea responsabilitate. Aşa că este o mare bucurie să fiu parte din această etapă, atât de importantă. Este totodată şi o validare pe care mi-au oferit-o colegii mei, propunându-mă pentru acest rol. Abia aştept să rostesc binecunoscuta replică: ”.

Cine este Eda Marcus, prezentatoarea votului României de la Eurovision. Are o mamă celebră

,,Am avut oportunitatea de a creşte printre vedete, artişti mari din toate domeniile, din ţară, dar şi din străinătate”

Emoțiile sunt mari, însă nu este prima oară când Eda Marcus este implicată în prezentarea unor mari competiții și festivaluri muzicale. Are un CV impresionant, fiind una dintre cele mai apreciate vedete din showbiz-ul românesc. Ea a mai prezentat Festivalul Cerbul de Aur, Eurovisionul împreună cu Alina Sorescu și Florin Ristei, dar și o emisiune alături de Cătălin Măruță.

,,Am avut oportunitatea de a creşte printre vedete, artişti mari din toate domeniile, din ţară, dar şi din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia, pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câţiva oameni importanţi. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat de la oameni politici marcanţi până la artişti mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne şi oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles şi mulţi alţii.”, a mărturisit prezentatoarea TVR.

Pasiunea pentru televizune nu a apărut din senin, Eda Marcus fiind crescută de o femeie cu o carieră de admirat. Mama ei este nimeni alta decât Nicoleta Păun, cea care a lucrat la foarte multe festivaluri, fiind omul din spatele scenei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...