EXCLUSIV

Ce șanse are, de fapt, WRS, concurentul României, în finala Eurovision. Trăistariu: „E și dansator, asta contează”. Cine crede că va câștiga. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.05.2022, 15:44
Ce șanse are, de fapt, WRS, concurentul României, în finala Eurovision. Trăistariu: „E și dansator, asta contează”. Cine crede că va câștiga. EXCLUSIV

Mihai Trăistariu, unul dintre cântăreții români cu o bogată experiență în relația cu Eurovision, se declară plăcut surprins de performanța din acest an a reprezentantului României, WRS, pe numele său real Andrei Ionuț Ursu, dansator de meserie. El a colaborat în trecut cu nume sonore ale muzicii tinere românești, în frunte cu Antonia și Ruby.

Ce șanse spune Mihai Trăistariu că are WRS, concurentul României, în finala Eurovision

„A fost un lucru fain ce s-a întâmplat aseară. Într-adevăr la casele de pariuri noi nu stăteam bine, chiar deloc bine fiind plasați în coada clasamentului, dar televiziunea română și artistul nostru s-au concentrat, au muncit în astea două luni de când a câștigat faza națională din România și s-a cunoscut lucrul acesta. Adică am fost pregătiți acolo!”, a declarat Mihai Trăistariu în exclusivitate pentru impact.ro. Îndrăgitul solist a adăugat și un amănunt interesant, care în opinia sa i-a adus un plus de valoare în ochii publicului și ai specialiștilor.

„El e dansator la bază și asta s-a cunoscut. Fiindcă a pus în scenă un spectacol, un show care ți-a luat ochii! Piesa e foarte șlăgăroasă și atunci chiar dacă semifinala de joi seara a fost foarte grea a avut succes. Afirm asta în cunoștință de cauză, fiindcă am urmărit tot fenomenul. Prima semifinală a fost foarte plicticoasă, slabă. În a doua a fost foarte greu să te strecori printre cei buni, dar și printre cei piloși, fiindcă sunt și schimburile astea de voturi între țări. Iată că la final a fost bine pentru compatriotul nostru și atunci iată că România a ajuns în finală, după ceva vreme”, a mai spus Trăistariu.

Ce sanse spune Mihai Traistariu ca are WRS, concurentul Romaniei, in finala Eurovision
Ce sanse spune Mihai Traistariu ca are WRS, concurentul Romaniei, in finala Eurovision

Pentru Trăistariu, factorul politic al concursului rămâne evident în 2022

Pe de altă parte, el a evitat să facă o predicție pentru marea finală din 14 mai. „Nu pot face un prognostic fiindcă sunt în concurs piese foarte faine, și țări foarte bune, adică cu tradiție în domeniu. Conform sondajelor, Ucraina e pe primul loc. Așa a fost de câteva luni bune și așa a rămas. Războiul a schimbat percepția și casele de pariuri îi dau prima șansă. Eurovision rămâne politic, pot spune asta, din perspectiva aceasta! Dar dacă Andrei se va concentra și va cânta la fel de bine, cel puțin, ca în semifinală, poate fi bine pentru noi. Un succes la Eurovision reprezintă atingerea TOP 10. Dacă din 41 de țări intră în TOP 10 ești super! Să sperăm că se va întâmpla așa!”, a conchis același Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU, asociaţia televiziunilor publice din Europa. Competiția are loc anual, începând din 1956, gazdă fiind țara care câștigă concursul cu un an înainte. Show-ul e nu doar unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Israel şi Statele Unite. Până anul acesta, România nu mai reușise să atingă faza finală a concursului din 2018 încoace.

În 2017, anul ultimei calificări, finala a avut loc la Kiev, în Ucraina, iar România s-a plasat pe locul șapte. Cele mai importante performanțe ale României la Eurovision, sunt de două ori ocuparea locului al treilea, prin Luminița Angle & Sistem, în 2005, și prin Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu, în 2010. Mihai Trăistariu, la rândul său, are în palmares un loc patru în 2006, piesa sa de atunci, „Tornero”, deținând până astăzi recordul național de puncte obținute.

Urmăriți Impact.ro și pe