Cine este, de fapt, soțul Dianei Șoșoacă. Salariul pe care îl încasează ca ”șef de tură”

Cristian Cojocaru 22.12.2020, 15:55
Cine este, de fapt, soțul Dianei Șoșoacă. Salariul pe care îl încasează ca ”șef de tură”

O actuală controversată față politică, Diana Șoșoacă, ține primele pagini ale ziarelor din cauza declarațiilor făcute dar și pe baza faptului că refuză să poarte mască. Cum arată declarația de avere dar și cine este soțul Dianei Șoșoacă, sunt detalii care ies la iveală.

Soțul Dianei Șoșoacă are post de conducere

Avocata Diana Șoșoacă este una dintre cele mai cunoscute personaje politice la momentul actual. Membru al partidului AUR dar și senator, declarațiile ei tăioase dar și datorită mai multor acțiuni, atrag atenția presei dar și critici din parte celorlalți membri ai Parlamentului și a cetățenilor. Membră a Baroului București din 1 februarie 2000, aceasta a reușit să devină membru al partidului AUR, partid care a trecut pragul electoral de 5%.

Avocata l-a reprezentat pe IPS Teodosie în dosarul contra autorităților cu privire la pelerinajele din toamna acestui an. Tot ea este cea care a reușit să provoace o mișcare de proporții în rândul cetățenilor datorită ideilor pe care el are. Deși experiența în politică nu este una pe care să se poată baza, la două luni de când și-a depus candidatura, Șoșoacă a obținut un loc în Parlamentul României.

”Eu mi-am făcut tot timpul treaba, am muncit și pro bono. Acum sunt parlamentar plătit de poporul român și eu mi-am asumat această poziție. Îmi cunosc responsabilitățile și eu le-am spus asta tuturor, îmi cunosc rolul. Foștilor parlamentari din Guvern le-am zis așa: sunteți atât de sus încât nu ne vedeți aici, jos. Să înțeleagă că ei sunt angajații poporului și că sunt plătiți din bani publici, au o responsabilitate enormă față de acel om care a pus ștampila pe tine. Nu sunt cuvinte, oamenii mă știu și știu ce am făcut și în această perioadă, și înainte de a intra în AUR”, a mărturisit avocata.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă lucrează pentru o firmă de consultanță pentru afaceri și management ca ”șef de tură”.
Dumitru-Silvestru Șoșoacă lucrează pentru o firmă de consultanță pentru afaceri și management ca ”șef de tură”.

”Eu nu am vrut să intru in politică”

Deși inițial, Diana Șoșoacă nu a dorit să intre în politică, simpazanții din rândul poporului au pus-o pe aceasta într-o funcție înaltă, în urma voturilor obțiune la alegerile parlamentare care au avut loc pe 6 decembrie 2020.

” Eu am intrat în AUR pe 21 octombrie 2020, cu o zi înainte de a se încheia depunerea dosarelor. Eu nu am vrut să intru în politică. Nu. Oamenii fac deja cercetări, este pentru prima oară în istorie, la nivel mondial, când un partid pleacă de la 0,43% spun ei, eu spun că era cam 1% la alegerile locale, și a ajuns la 10%. Este o muncă titanică, de echipă”, a mărturisit Diana Șoșoacă.

Pentru că este persoană publică, Diana Șoșoacă a fost nevoită să depună declarația de avere. În această declarație este cuprins și venitul soțului, Dumitru-Silvestru Șoșoacă. Astfel, soțul său lucrează pentru o firmă de consultanță pentru afaceri și management. Venitul anual al bărbatului este de 28.000 de lei, ocupând funcția de ”șef de tură”. În același timp, venitul senatorului este de 250.000 de lei, venit care provine de la cabinetul de avocatură.

La un calcul simplu, reiese că Dumitru-Silvestru Șoșoacă aduce lunar 2.300 lei iar senatoarea, 20.000 de lei. Tot din declarația de venit mai reiese faptul că aceasta mai deține trei terenuri intravilane. Aici amintim unul în Dâmbovița cu o suprafață de 2.170 de metri pătrați, iar celelalte două în Căciulata, județul Vâlcea și au 1.315 metri pătrați, respectiv 60 de metri pătrați. Aceasta mai beneficiază și de un teren dobândit prin donație de 22.500 de metri pătrați în Balotești, județul Ilfov.

Urmăriți Impact.ro și pe