Cine este, de fapt, principala rivală pentru Jamila în Youtube-ul ”gastronomic” din România

Daria Petrescu 02.05.2020, 19:05
Cine este, de fapt, principala rivală pentru Jamila în Youtube-ul ”gastronomic” din România

Jamila este celebră pe Youtube, datorită sutelor de rețete pe care aceasta le prezintă urmăritorilor săi. la  început femeia își filma doar mâinile. De ceva timp, a slăbit, astfel că toată lumea a cunoscut-o pe celebra Geanina Staicu Avram. Are 28 de ani și este extrem de apreciată în mediul virtual. Însă, Jamila are și o „rivală”. Este vorba despre Camelia- GăteșteUșor.ro.

Principala rivală a Jamilei a ajuns în 2019 la 185 de mii de abonați

Proiectul  Cameliei, GatesteUsor,  a debutat în 2013 atât că blog, cât și că vlog, canal de rețete culinare pe youtube.

Chiar dacă bucătarul este cel vizibil, Camelia Jugănaru face echipa bună cu alți doi colegi, încă de la început. E un proiect în care fiecare membru al echipei a venit cu propriul know-how. De asemenea, și cu o mare curiozitate legată de succesul unui astfel de proiect online. Totul a venit  într-un moment în care, domeniul cooking era neexplorat la noi.

Camelia, rivala Jamilei în bucătărie
Camelia, rivala Jamilei în bucătărie

Așa că, în 2013, a profitat de această oportunitate, pentru că în 2019 să ajungă la aproape 185 de mii de abonați și peste 800 de clipuri.

Cine este Jamila

Jamila postează pe Youtube filmulețe cu filmulețe ce au trecut de 40 de milioane de vizualizări. Afacerea Geaninei și a soțului ei s-a dezvoltat foarte mult. În urmă cu puțin timp, cea cunoscută sub numele de Jamila a acordat un interviu pentru un portal specializat, startupcafe.ro. Ea a povestit cum s-a dezvoltat afacerea să.

“Aveam o camera și mă filma soțul meu. Am început să filmăm cu un aparat de tip bridge care nu ne prea ajută, plus că filmăm în bucătăria mamei mele cu ce aveam la îndemână și nu arată prea drăguț.

Însă oamenii ne-au susținut fiindcă am venit într-un moment în care nu erau canale culinare în România pe YouTube”, spune Geanina.  Ea povestește că intenția ei a fost să facă un blog clasic, cu text și poze.

Mult timp și-a filmat doar mâinile

Soțul ei a fost cel care a insistat să pună rețete video. Când canalul s-a dezvoltat, cei doi au investit în aparatură.Este vorba de camera video mult mai bună, lumini, lavalieră (zgomotul de fundal era supărător). De asemenea,  soțul Geaninei a făcut cursuri de editare foto și video pentru că filmulețele să iasă cât mai bine.

Până în urmă cu aproximativ un an, pe Jamila nu o cunoștea lumea pentru că filmările erau făcute in așa fel încât i se vedeau doar mâinile. Între timp, femeia a slăbit și, la îndemnurile fanilor săi, a schimbat modul de prezentare.

Urmăriți Impact.ro și pe