4 rețete spectaculoase de paste carbonara. Trebuie neapărat un pahar de vin la ele

Carbonara este un preparat italian de paste din Roma

Carbonara este un preparat italian de paste din Roma, preparat cu ou, brânză tare, guanciale și piper negru. Paste carbonara sunt extrem de apreciate de români și foarte ușor de preparat, așa că vă prezentăm mai jos, 4 rețete cu care sigur nu veți da greș.

Vinul alb, perfect pentru un astfel de preparat

Vinurile albe, mai ales cele albe seci, sunt recomandate pentru pastele cu specific marin.  Ele sunt utilizate însă şi pentru a amplifica savoarea sosurilor ce însoţesc astfel de preparate. Pastele cu sos alb merg cu vinuri albe seci precum Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc.

Paste carbonara cu smântână și bacon

Ingrediente

400 g spaghete

250 g bacon

100 g ciuperci Champignion

2-3 căței usturoi

o ceapă medie

2 ouă

300 ml smântână pentru gătit

Sare

Piper

1 lingură pătrunjel tocat

4 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj (cca 8 minute, in apa clocotita, cu un praf de sare).În acest timp, frige baconul in tigaie pana cand se rumeneste bine, iar alaturi pune ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si ciupercile taiate felii.  Cand ciupercile si-au schimbat culoarea, adauga smantana pentru gatit si ouale bine batute, imediat dupa. Adauga parmezanul ras, patrunjelul si potriveste sosul pentru pastele carbonara de sare si piper, este rețeta recomandată de retetepractice.ro.

Strecoara pastele si adu-le peste sos, apoi intoarce-le in sos pana cand sunt omogenizate. Serveste pastele carbonara cu smantana presarate cu putin parmezan si cu piper macinat.

Paste carbonara Fettuccine à la Frank Sinatra (după rețeta celebrului cântăreț Frank Sinatra)

Ingrediente

250 g fettuccine

60 g unt

130 ml smântână pentru frișcă

5 linguri parmezan ras sare piper

Mod de preparare

Într-o cratiță încăpătoare, topește untul și da-l de pe foc. Încorporează smântână pentru frișcă și parmezanul. Pune recipientul înapoi pe foc și condimentează cu sare și piper. Lasă sosul până când începe să dea în clocot, apoi da-l iar de pe foc. În același timp, fierbe paștele al dente (5-7 minute), apoi scurge-le. Adaugă sosul peste ele, amestecă ușor și lasă paștele acoperite 4-5 minute, apoi servește-le.

Paste cu ciuperci și praz

Paste cu ciuperci și praz

Paste cu ciuperci și praz

Ingrediente:

7-8 ciuperci

1 cățel usturoi

1 fir de praz

200 g paște

4 linguri smântână pentru gătit

2-3 linguri tarhon proaspăt

2-3 linguri ulei măsline

Sare, piper

Mod de preparare:

Toacă ciupercile și usturoiul felii și călește-le în uleiul de măsline încins, până când prind culoare. Între timp, toacă prazul mărunt și pune-l peste ciuperci. Potrivește de sare și piper.

Adaugă 1/2 cană apă, las-o să scadă preț de câteva minute și completează cu smântână pentru gătit. În paralel, fierbe paștele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, clătește-le în apă rece și pune-le peste legumele în sos. Amestecă și lasă preparatul 5-10 minute, iar înainte de servire toacă tarhonul și presară-l peste paște.

Spaghete carbonara cu mazăre

Ingrediente:

200 g spaghete

50 g parmezan

3 ouă

100 g smântână

100 g şuncă

200 g mazăre verde

sare

busuioc

usturoi

Mod de preparare:

Spaghetele se pun la fiert în apă cu o lingură de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet. Şunca se taie feliuţe, iar parmezanul se dă pe răzătoare. Mazărea se spală şi se pune la fiert o jumătate de oră.

Şunca feliată se căleşte câteva minute cu doi, trei căţei de usturoi. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se amestecă până se omogenizează cu smântâna şi parmezanul ras. Se adaugă sare şi busuioc după gust, apoi mazărea fiartă.

Spaghetele fierte se pun într-o tavă, se amestecă cu feliile de şuncă, apoi se adaugă crema de smântână cu mazăre. Se lasă la cuptor 10 minute, până se rumeneşte uşor pe deasupra.

Spaghetele carbonara se servesc calde, presărate cu busuioc şi parmezan ras, este rețeta prezentată de Unica.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI