Cine este, de fapt, Niculae Bădălău. Fostul politician încasa un salariu astronomic de la Curtea de Conturi înainte de acuzațiile DNA

Ana Anitoiu 28.11.2022, 10:00
Cine este, de fapt, Niculae Bădălău. Fostul politician încasa un salariu astronomic de la Curtea de Conturi înainte de acuzațiile DNA

Niculae Bădălău încasa un salariu astronomic de la Curtea de Conturi înainte de acuzațiile DNA, care l-a reținut într-un dosar de corupție. Iată cine este, de fapt, fostul politician, tatăl lui Gabi Bădălău, care a fost în lumina reflectoarelor în ultima vreme cu divorțul de Claudia Pătrășcanu și relația pe care o are cu Bianca Drăgușanu.

Cine este Niculae Bădălău, de fapt

Înainte de a ajunge vicepreședinte al Curții de Conturi, în iunie 2020, Niculae Bădălău a demisionat din funcția de președinte al filialei PSD Giurgiu, declarând că era momentul să ia această decizie, după 30 de ani în care a activat în politică.

Consilier de conturi și vicepreședinte la Autorității de Audit la Curtea de Conturi a României, Niculae Bădălău, în vârstă de 61 de ani, a avut trei mandate de parlamentar. Prima dată a candidat pe listele PSD în anul 2004, iar până în 2008 a fost deputat și membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia și Republica Panama.

În perioada 2008 – 2012, Niculae Bădălău a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Albania, Republica Elenă și Republica Lituania. Între anii 2016 și 2020, a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză, Republica Letonia și Regatul Țărilor de Jos.

De asemenea, timp de un an, în perioada noiembrie 2018 – noiembrie 2019, Niculae Bădălău a fost ministru al economiei în guvernul Vioricăi Dăncilă. În ceea ce privește studiile, fostul politician este absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. În 2005, a absolvit programul masteral în cadrul Colegiului Național de Apărare.

Cine este, de fapt, Niculae Badalau. Fostul politician incasa un salariu astronomic de la Curtea de Conturi inainte de acuzatiile DNA
Niculae Badalau. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Ce făcea Niculae Bădălău înainte de a deveni parlamentar

Conform CV-ului său publicat pe site-ul Camerei Deputaților, înainte de a ajunge parlamentar, Niculae Bădălău a fost subprefectul județului Giurgiu, în perioada 2001 – 2003, și prefect între anii 2003 și 2004.

Niculae Bădălău a ocupat funcții importante. A fost președinte în cadrul Organizației Bolintin Vale a PSD, timp de 10 ani, între 1991 și 2002, când a devenit vicepreședinte în organizația județeană Giurgiu a PSD. În 2004, el a devenit președinte al PSD Giurgiu, funcție pe care a păstrat-o până în 2020, când și-a dat demisia și a anunțat că renunță la politică.

Niculae Bădălău, salariu uriaș la Curtea de Conturi

Ulterior, la data de 30 iunie 2020, Niculae Bădălău a ajuns vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, la Curtea de Conturi a României, după ce a primit 294 de voturi „pentru” și 55 „împotrivă”, în Parlament.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Niculae Bădălău a primit în ultimul an un salariu lunar de aproximativ 5.300 de euro, în timp ce soția lui Rodica Badălău, a primit în ultimul an, în total, 46.266 de lei de Școala Gimnazială Nr. 1 din Bolintin Vale.

Ce avere are Niculae Bădălău

Conform aceleiași declarații de avere, Niculae Bădălău a vândut, pe 24 mai 2021, un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro. Fostul politician are un teren agricol în Giurgiu, cu o suprafață de 1,28 hectare, precum și un teren intravilan, cu o suprafață de 0,21 de hectare, ambele fiind dobândite prin moștenire, în anul 2003.

Niculae Bădălău mai deține, alături de soția sa, alte două terenuri intravilane, în Giurgiu. Primul teren, cu o suprafață de 0,03 hectare, a intrat în posesia familiei sale în anul 1995, iar al doilea teren, cu o suprafață de 0,27 de hectare, a fost dobândit în anul 2001.

Totodată, familia Bădălău are o casă de vacanță în Giurgiu. Această casă, dobândită în 2004, are o suprafață de 441 de metri pătrați. Familia fostului politician mai are o casă de locuit, din 2003, de 863,32 de metri pătrați, precum și bijuterii în valoare de 25.000 de euro și tablouri de 12.000 de euro.

Declarația de avere, completată în luna iunie, mai arată că familia Bădălău avea în conturi, la acel moment, 660.058 de euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...