Decizie de ultimă oră în cazul lui Niculae Bădălău. Fostul baron PSD rămâne în arest preventiv

Beatrice Dumitru, Ana Anitoiu 28.11.2022, 15:10
Decizie de ultimă oră în cazul lui Niculae Bădălău. Fostul baron PSD rămâne în arest preventiv

Gabi Bădălău a ținut prima pagina a ziarelor cu despărțirea de Claudia Pătrășcanu. Acum, tatăl său se confruntă cu mari probleme, fiind reținut de DNA după mai multe ore de audieri. Iată de ce este acuzat Niculae Bădălău.

Niculae Bădălău, în arest pentru 30 de zile

Update luni, 28 noiembrie 2022, ora 15:10. Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis ca fostul baron PSD Niculae Bădălău să fie plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile. Vicepreședintele Curții de Conturi a fost adus la instanță cu duba poliției, din care a coborât încătușat.

PSD îi cere demisia lui Niculae Bădălău

Update luni, 28 noiembrie 2022, ora 11:08. PSD îi cere lui Niculae Bădălău să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, după ce a fost reținut de procurorii DNA.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român.”, a transmis PSD.

Curtea de Conturi, precizări după reținerea lui Niculae Bădălău

Update luni, 28 noiembrie 2022, ora 09:12. Curtea de Conturi a României a anunțat, în urma reținerii lui Niculae Bădălău, că susține actul de justiție, având încredere că autoritățile competente vor soluționa cazul în conformitate cu prevederile Constituției României și cu reglementările incidente.

Reprezentanții instituției au mai transmis că, de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, aceștia sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea lor încetează.

Știrea inițială:

De ce este acuzat Niculae Bădălău

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost adus la audieri la DNA cu mandat, duminică seara, într-un dosar de corupție. DNA a confirmat întru-un comunicat de presă că fostul baron al PSD a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Anchetatorii DNA au informații din care reiese că Niculae Bădălău ar fi intervenit la instituții pentru acordarea de contracte finanțate din bani publici pentru firmele copiilor săi, pe care le controla, în realitate, tot el, potrivit surselor Digi 24.

Din nou probleme în familia lui Gabi Bădălău. Acum e vorba despre tatăl său, a ajuns la DNA
Gab Bădălău și-a însoțit tatăl la DNA.

În același dosar, a mai fost reținută o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, potrivit DNA. La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați vor ajunge în fața Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Niculae Bădălău a mai fost urmărit penal

Fostul ministru al Economiei a mai avut probleme cu legea și în 2013, când a fost pus sub învinuire tot pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspecte de evaziune fiscală prin intervenții la ANAF și pe lângă persoane de la Prefectura Giurgiu și APIA.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019. El a ieșit din PSD în 2020, atunci când a fost numit vicepreședinte al Curții de Conturi.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...