Cine este, de fapt, Ioana Marinescu, femeia care a marketat printre vedetele ca Dorian Popa, Gina Pistol sau Andreea Mantea un produs medical care s-a dovedit dăunător

Daria Petrescu 25.05.2020, 19:57
Cine este, de fapt, Ioana Marinescu, femeia care a marketat printre vedetele ca Dorian Popa, Gina Pistol sau Andreea Mantea un produs medical care s-a dovedit dăunător

Cu puțin timp înainte de pandemie, un scandal monstru a izbucnit în mediul virtual, despre un produs medical, care s-a dovedit a fi dăunător. Zeci de tinere susțin că și-au distrus tenul după ce au folosit produsele marca Plush Bio. Aceste produse au fost create de Ioana Marinescu, supranumită în presa mondenă ”dermatologul vedetelor” . Produsele Plush Bio sunt extrem de cunoscute.

Cine este Ioana Marinescu, creatoarea produselor Plush Bio

Vedetele care au promovat intens produsele Plush Bio Cosmetics pe rețelele de socializare sunt Andreea Antonescu, Adelina Pestrițu. De asemenea, Dorian Popa, Andreea Tonciu și Bianca Drăgușanu au promovat produsele.

Firma românească Plush BIO a demarat producţia de dezinfectanţi (70% alcool). A creat, conform reţetei agreate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor.

Produsul a fost testat în laboratoarele Institutului Cantacuzino şi la J.S. Hamilton Poland. „Certificările atestă eficienţa formulei împotriva diverşilor viruşi inclusiv Coronavirus Human Strain 229E”, spun reprezentanţii companiei.

Ioana Marinescu, creatoarea produselor Plush Bio
Ioana Marinescu, creatoarea produselor Plush Bio

Fabrica unde sunt produse cosmeticele Plush BIO din satul Tătărani, judeţul Prahova, a achiziţionat  alcool etilic, alcool isopropilic şi excipiente/recipiente. Apoi a început producţia de dezinfectanţi. Investiţia firmei s-a ridicat la 120.000 de euro, incluzând aici achiziţia de alcool, achiziţia de recipienţi air less pentru a evita evaporarea alcoolului din produs şi testele dermatologice şi de eficienţă.

În 2019, Plush BIO a demarat activitatea fabricii din Tătărani

„Acum mai mult decât niciodată este timpul să dăm dovadă de solidaritate. Şi vorbim de o solidaritate contra cronometru în această perioadă în care produsele dedicate dezinfecţiei pot proteja vieţi de pe o zi pe alta.

De aceea am investit şi am demarat atât de repede crearea gelurilor, fabricarea a cât mai multe şi distribuirea lor. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor imediate ale autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor noştri”, a declarat Ioana Marinescu, fondatoarea şi deţinătoarea companiei Plush luxury BIO cosmetics.

În 2019, Plush BIO a demarat activitatea fabricii din Tătărani, concepută după toate normele de GMP Farmaceutic în vigoare. Investiţia a fost de 1,5 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii ale proprietarei Ioana Marinescu şi credit bancar.

„Această sumă, mult peste normele legale, necesare pentru funcţionarea şi producţia unui laborator de cosmetice, s-a datorat faptului că tehnologia din fabrică este în mod normal destinată preparării la standarde înalte a produselor medicamentoase”, notează reprezentanţii companiei.

Mai multe tinere au depus plângere la Parchet, după ce și-au distrus tenul cu Plush BIO

Mai multe doamne şi domnişoare au apelat la avocat pentru a reclama un aşa-zis medic dermatolog. Femeile susţin că au cumpărat mai multe produse care le-au distrus tenul. Sesizarea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar de aici a fost trimis pentru cercetări Poliţiei Municipiului.

Scandalul produselor Plush Luxury BIO Cosmetics a izbucnit în luna martie, când mai multe femei care au cumpărate diverse creme şi geluri pentru faţă şi corp au creat un grup de Facebook intitulat.

Urmăriți Impact.ro și pe