Cine este, de fapt, George Soros. Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

Elena Avramescu / 13.08.2020, 18:24
Cine este, de fapt, George Soros. Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

George Soros a devenit un nume controversat în România în ultimii ani.  Miliardarul a împlinit 90 de ani pe 12 august, și s-a tot vehiculat că ar avea o colaborare cu nazișții și că ar ar fi unul din liderii “puterii mondiale din culise”.

Cine este, de fapt, George Soros

Miliardarul s-a născut la data de 12 august 1930 la Budapesta, fiind fiul unor părinţi evrei bogaţi. Familia sa a surpaviețuit Holocaustului cu ajutorul unor acte false. Presa a relatat destul de des despre “acest speculant, care a colaborat cu naziştii”, şi care i-a nenorocit pe alţi evrei sau mai rău, i-a escrocat.

În acea perioadă Soros era doar un adolescent de 14 ani și o perioadă de timp nu a putut să supraviețuiască decât dându-se drept fin al unui funcţionar din Ministerul Agriculturii.

Cine este, de fapt, George Soros
Cine este, de fapt, George Soros

Câți bani au cheltuit până acum fundațiile lui

Soros a sprijinit opoziţia anticomunistă din Ungaria iar astfel a fondat prima din Fundaţiile sale pentru o Societate Deschisă (OSF). Fundaţiile sunt active și astăzi în întreaga lume. Au cheltuit până acum aproximativ 15 miliarde de dolari.

Astfel că inventaria bunuri şi proprietăţi evreieşti confiscate. Miliardarul a vorbit despre despre aceste lucruri într-un interviu acordat postului american CBS în anul 1998. Însă nu a afirmat că l-ar fi ajutat în vreun fel pe funcţionarul respectiv la activitatea pe care o desfăşura. A spus că a fost un copil care a vrut să trăiască.

În același timp, această poveste a rămas prezentă în cercurile apropiate guvernului ungar iar asta s-a datorat extremistul de dreapta german Andreas von Rétyi, un teoretician al conspiraţiei. Tot el a publicat în 2016 o carte despre George Soros la o editură apropiată guvernului de la Budapesta. În 2017 s-a spus despre acea lucrare că ar fi “una foarte temeinică şi precisă”.

Toate aceste acuzații s-au datorat unui articol scris de Soros în persoană despre criza imigranţilor din septembrie 2015, în care recomanda primirea ordonată şi echitabil împărţită între statele UE a unui milion de refugiaţi anual. După ceva timp a redus această cifră la 300.000.

Revendicările pe care Soros nu le-a formulat niciodată sunt pedepse blânde pentru imigranţii infractori sau ajutoare sociale de zeci de mii de euro pentru refugiaţi, potrivit Adevarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI