PSD și-a mutat propaganda în Rusia. Ce s-a întâmplat cu paginile de Facebook date jos în România

Ciprian Ioana 03.04.2019, 16:16
PSD și-a mutat propaganda în Rusia. Ce s-a întâmplat cu paginile de Facebook date jos în România

Conturile care răspândeau propaganda PSD s-au mutat din România pe platforme din Rusia.

La începutul lunii martie, Facebook anunța triumfător că a dat jos mai multe pagini care răspândeau propaganda PSD. Au fost șterse atunci patru pagini, 26 de conturi personale și un grup în care se distribuiau informații false și știri care lăudau puterea.

Printre paginile luate în vizor se numărau antifakenews.ro, destanga.ro și momentulzero.ro, potrivit PressOne.

Propagandă mutată în Rusia

Anunțul potrivit căruia paginile au fost mutate de un domeniu rusesc a fost făcut de o susținătoare a PSD, care a reclamat ștergerea contului.

Sursa foto: PressOne

Unele pagini care au fost date jos au revenit sub o altă formă și cu un alt nume. Fosta pagină de Facebook Departamentul Zamolxe România și-a schimbat numele în Departamentul de Informații România.

În majoritatea paginilor care s-au mutat pe VKontakte apar aceleași informații care erau răspândite, inițial, și în România.

În așa-zisele știri urcate acolo, George Soros este prezentat drept inamicul nr. 1 al României. În multe cazuri se face trimitere la Sputnik, ediția de Moldova.

Un alt site care distribuie propaganda PSD este gazetadeinformatii.ro. Jurnaliștii au descoperit că platforma e deținută de Camelia Chicomban, cea care a avut anterior domeniul Cocoon.ro . Pe respectivul site se postau diverse teorii ale conspirației.

Unul dintre articolele recente de pe acest site se intitulează „USR se pregătește să deraieze definitiv într-un fascism de tip sud-american”.

Urmăriți Impact.ro și pe