Cine este, de fapt, Emma Răducanu, puștoaica de 18 ani care s-a calificat în semifinale la US Open. Cât de bine vorbește românește

Andrei Cezar 09.09.2021, 13:20
Cine este, de fapt, Emma Răducanu, puștoaica de 18 ani care s-a calificat în semifinale la US Open. Cât de bine vorbește românește

În aceste zile, lumea tenisului are pe buze un singur nume: Emma Răducanu. La doar 18 ani, sportiva cu origini românești este cea mai promițătoare jucătoare de pe mapamond. După ultimul său meci i-a lăsat cu gura căscată pe toți. Emma a reușit să se califice în semifinalele turneului de la US Open, după ce a învins-o în două seturi pe campioana olimpică en-titre Belinda Bencic.

Emma Răducanu, noua stea a tenisului feminin mondial

Emma Răducanu s-a născut pe 13 noiembrie 2002 în Toronto, Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Încă de mică a fost îndrumată către activități spotive, mama ei fiind cea care a dus-o pentru prima oară la balet. A mai practicat călărie și înot, iar ulterior tatăl ei, de loc din București, a îndrumat-o către tenis.

Astfel, la doar cinci ani a ținut pentru prima oare racheta de tenis în mână. Iar de atunci, drumul ei avea să o poarte spre performanțe uluitoare.

Anul acesta a participat pentru prima dată la un turneu de Grand Slam, la Wimbledon, beneficiind de un wild card. Pe iarba londoneză, a ajuns în otimile de finală, unde a întâlnit-o pe mult mai experimentata Ajla Tomljanovic (28 de ani). Din nefericire, Emma nu a putut continua disputa până la final, abandonând în setul al doilea, în urma unor stări de rău pe care le-a acuzat.

La al doilea Grand Slam din carieră, US Open, Emma Răducanu (150 WTA) a reușit o performanță incredibilă. A ajuns în ”careul de ași”, după ce a pornit la drum din calificări, fără să piardă niciun set. În meciul de miercuri, sportiva cu origini românești a reușit să o învingă pe Belinda Bencic (12 WTA), campioana olimpică de la Tokyo, în două seturi, scor 6-3, 6-4.

„Belinda este o jucătoare puternică, am fost surprinsă la început deoarece lovește mingea cu foarte multă forță! A fost greu, dar mă bucur că am reușit în cele din urmă să câștig. Am în spate o echipă extraordinară care m-a ținut în picioare. Lor le dedic acest succes, dar și fanilor care m-au susținut în permanență”, a declarat Emma Răducanu pentru Eurosport.

La turneul de la Flushin Meadows, Emma a reușit o serie incredibilă de opt partide câștigate fără set pierdut. Rând pe rând, Emma Răducanu a trecut de Bibiane Schoofs (6-1, 6-2), Mariam Bolkvadze (6-3, 7-5), și Mayar Sherif (6-1, 6-4), în calificări. Iar pe tabloul principal victime i-au fost Stefanie Voegele (6-2, 6-3), Shuai Zhang (6-2, 6-4), Sara Sorribes Tormo (6-0, 6-1), Shelby Rogers (6-2, 6-1), și Belinda Bencic (6-3, 6-4).

Cine este, de fapt, Emma Raducanu, pustoaica de 18 ani care s-a calificat in semifinale la US Open. Cat de bine vorbeste romaneste
Cine este, de fapt, Emma Raducanu, pustoaica de 18 ani care s-a calificat in semifinale la US Open. Cat de bine vorbeste romaneste

Câți bani a câștigat Emma Răducanu după calificarea în semifinalele US Open

Pentru Emma Răducanu, calificarea în semifinalele de la Flushing Meadows reprezintă nu numai un succes răsunător din punct de vedere sportiv, ci și o realizarea importantă din punct de vedere financiar. Sportiva cu origini românești a obținut o sumă frumoasă de bani, odată cu accederea în semifinalele competiției. Emma a câștigat un cec în valoare de 675.000 de dolari.

Până la US Open, Răducanu reușise să strângă din tenis 303.000 de dolari, iar acum, la doar 18 ani, este aproape de primul său milion de dolari câștigat din sportul alb.

Mai mult decât atât, prezența în semifinalele celui mai important turneu de hard i-a adus tenismenei britanice accederea în Top 100 WTA. În ierarhia live, Emma Răducanu se află acum pe locul 51.

Emma Răducanu, fericită când vine la ”mamaia”, în România

Ce mai promițătoare tenismenă din lume la ora actuală este extrem de bucuroasă de fiecare dată când vine în România. Ea a declarat, într-un interviu la turneul de la Wimbledon, folosind totodată și cuvinte românești, că cel mai mult îi place mâncarea făcută de bunica ei.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special.”, a spus Emma pentru Gazeta Sporturilor.

Emma Răducanu a declarat recent că idolii ei în tenis sunt Simona Halep și Li Na.