Cine era femeia ucisă în SUA, la Capitoliu. A fost o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump

Andreea Bisinicu 07.01.2021, 11:14
Cine era femeia ucisă în SUA, la Capitoliu. A fost o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump

Cine era femeia ucisă în SUA, la Capitoliu. A fost o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump. Ashli Babbit a fost împușcată în piept și nu a mai putut fi salvată, din nefericire. Ce declarații a a dat soțul victimei și cum decurge ancheta morții sale, demarată de Poliția Metropolitană din Washington.

Cine era femeia ucisă în SUA, la Capitoliu

Un veteran al Forțelor Aeriene SUA din San Diego a fost identificat ca fiind femeia care a fost împușcată și ucisă în interiorul Capitoliei SUA când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea și s-au ciocnit cu poliția. În urma acestui incident nefericit patru persoane și-au pierdut viața și 14 oameni ai legii au fost răniți. Ashli ​​Babbit, în vârstă de 35 de ani, a fost împușcată în piept miercuri după-amiază, 6 ianuarie 2021, după ce au izbucnit scene haotice când zeci de susținători ai lui Trump au încălcat perimetrul de securitate de la Capitol. Femeia a murit câteva ore mai târziu.

Pe măsură ce ciocnirile dintre protestatari și polițiști s-a intensificat, mulți dintre susținătorii lui Trump, care ieșiseră de la mitingul de lângă Casa Albă în acea dimineață, au reușit să pătrundă în clădire. În toiul acțiunii, Ashli Babbit a fost împușcată, filmată când s-a prăbușit la pământ.

Soțul victimei a spus că Babbit a fost un veteran de 14 ani, „oficial de securitate la nivel înalt” în cadrul Forțele Aeriene Americane. Fox 5 relatează că soacra doamnei Babbit a identificat-o miercuri seară și KUSI a vorbit cu soțul ei. Soțul doamnei Babbit nu a călătorit cu ea la Washington, DC, potrivit celor de la Independent.

Ashli Babbit, 36 de ani, este femeia care a fost omorata la Capitoliu, joi dupa-amiaza, in toiul protestelor de la Casa Alba
Ashli Babbit, 36 de ani, este femeia care a fost omorata la Capitoliu, joi dupa-amiaza, in toiul protestelor de la Casa Alba

Cine a omorât-o pe Ashli Babbit

Momentan, poliția americană nu a descoperit cine a fost cel care i-a curmat zilele femeii, spre disperarea familiei victimei. Poliția Metropolitană din Washington a demarat o anchetă pe urmele criminalului și i-au asigurat pe membrii familiei lui Babbit că vor face tot posibilul ca vinovatul să fie prins și să-și ispășească pedeapsa.

Doi martori care au asistat la scena împușcării lui Ashli Babbit au vorbit, miercuri seara, cu Anderson Cooper de la CNN. Conform acestora, Babbit ar fi putut fi împușcată de un ofițer de poliție atunci când ea obosise să urce printr-o fereastră spartă într-o zonă pe care ofițerii o blocau.

Unul dintre martori, John Sullivan, a înregistrat momentul fatidic. În imagini se aude, pe fundal, cum este tras un foc de armă și Babbit zace într-o baltă de sânge, într-o scară din interiorul Capitolului, cu doi bărbați care se chinuie să o ridice de pe jos. Paramedicii s-au grăbit să îi acorde primul ajutor. Femeia a fost transportată de urgență la spital, dar nu a supraviețuit. Decesul său a fost declarat la câteva ore de la momentul atacului.

„Tot ce vedem în imagini sunt aceste arme care ies din ușă, doar arme și tot ce puteți vedea sunt mâinile lor. Nu puteai vedea fețele nimănui. Am strigat la oameni . S-a urcat pe fereastră și atunci s-a auzit focul de armă. A fost împușcată în zona gâtului și a căzut pe podea!” a declarat martorul pentru CNN.

Ashli Baddit postase, marți dimineața, un mesaj pe Twitter în care era nemulțumită de faptul că i se anulase zborul către Washington.

„Nimic nu ne va opri…pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară pe DC (n.r. – Washington) în mai puțin de 24 de ore… din întuneric spre lumină!”

Sursa video + foto – dailymail.co.uk

Urmăriți Impact.ro și pe