Motivul pentru care Donald Trump are interzis în Scoția. Declarațiile premierului Sturgeon

Ioana Bucur 06.01.2021, 10:49
Motivul pentru care Donald Trump are interzis în Scoția. Declarațiile premierului Sturgeon

Care este motivul pentru care Donald Trump are interzis în Scoția? La sfârșit de mandat ca președinte al Statelor Unite ale Americii, a venit momentul ca milionarul să înțeleagă ce a însemnat, pentru liderii din întreaga lume, cei patru ani petrecuți de el în Casa Albă.  Declarațiile premierului Sturgeon i-au stricat toate planurile.

Care este motivul pentru care Donald Trump are interzis în Scoția

Avertisment vehement pentru Donald Trump. Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat, marți, că restricțiile impuse de autorități în regiunea ce aparține Marii Britanii, acolo unde viitorul fost președinte al Statelor Unite ale Americii deține mai multe terenuri de golf, nu îi vor permite să se deplaseze acolo. Cu alte cuvinte, pandemia de coronavirus este motivul pentru care Donald Trump are interzis în Scoția.

Anunțul premierului scoțian a venit la scurt timp după apariția în spațiul public al unor informații cu privire la planurile afaceristului american. Publicația locală Sunday Post a dezvăluit că aeroprotul din Prestwick, din estul Scoției, ar fi fost atenționat despre sosirea unui avion Boeing 757, folosit uneori de Donald Trump, în data de 19 ianuarie 2021, chiar în ajunul învestirii lui Joe Biden ca noul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump ar fi vrut să fugă din SUA, înainte de finalul oficial al mandatului său

Ziarul scoțian a alimentat speculațiile despre o eventuală „fugă” a lui Donald Trump din SUA în momentul în care Joe Biden va prelua Casa Albă, scriind despre o activitate intensă pe aeroportul din Prestwick a unor aeronave ce aparțin armatei americane. Avioanele ar fi efectuat o misiune de recunoaștere la Trump Turnberry, unul dintre cele două centre de golf ale afaceristului, în Scoția.

Întrebați de AFP, reprezentanții aeroportului din Prestwick au declarat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că nu așteaptă nicio vizită a lui Donald Trump în luna ianuarie.

Premierul Scoției, declarațiile ce i-au dat peste cap planurile lui Trump
Premierul Scoției, declarațiile ce i-au dat peste cap planurile lui Trump

Donald Trump are interzis în Scoția. Ce a declarat premierul Nicola Sturgeon când a aflat despre planurile americanului

Întrebată despre planurile lui Donald Trump, în timpul unei conferințe de presă, Nicola Sturgeon, premierul scoțian, a declarat că nu are „nicio idee despre planurile de călătorie ale lui Donald Trump”, adăugând că speră că „planul său imediat este să plece de la Casa Albă”.

„Dar nu le permitem pentru moment oamenilor să vină în Scoţia, cu excepţia călătoriilor esenţiale”, a reamintit ea, în contextul în care provincia britanică a înăsprit luni restricţiile împotriva COVID-19. „Asta i se aplică lui ca oricărui altcuiva. Și să vii să joci golf este un motiv pe care nu l-aș considera esențial”, a adăugat Sturgeon.

Trump refuză și acum să își recunoască înfrângerea

Donald Trump refuză și acum să își recunoască înfrângerea în fața democratului Joe Biden. În ultima perioadă, au apărut numeroase speculații cu privire la dorința lui Trump de a fi cât mai departe de Casa Albă, pe 20 ianuarie, ziua învestirii lui Biden. Prin absența de la ceremonie, afaceristul va încălca o tradiție veche de mai bine de un secol.

Până în acest moment, complexul de golf Turnberry, ce face parte din portofoliul de afaceri deținute de Donald Trump, nu a oferit niciun răspuns solicitărilor France Presse de a comenta informațiile vehiculate în publicațiile locale din Scoția.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI