Cine e Pablo Cortacero, omul care a venit să cumpere Dinamo. Ce a făcut în Spania

Marian Cărăvan 15.07.2020, 12:53

În încercarea de a vinde clubul Dinamo, Ionuț Negoiță a intrat în contact cu un grup de investitori spanioli condus de Melero Marin. În spatele lui se află însă un alt spaniol, Pablo Cortacero, un afacerist din imobiliare.

Pablo Cortacero, omul care a venit să o cumpere pe Dinamo

În toiul negocierilor pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni deținut de Ionuț Negoiță a apărut și afaceristul Pablo Cortacero, care a și virat o sumă importantă în contul clubului.

Cortacero, omul interesat să cumpere Dinamo, are afaceri în imobiliare și nu e străin de fotbal. Asta pentru că la un moment dat a jucat fotbal la nivel de amatori și a și condus o vreme un club din Spania, CD Imperio. Până la momentul investiției de la Dinamo, Cortacero a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe.

Cortacero nu creditează personal clubul Dinamo și nici n-ar apărea în acționariat ca persoană fizică. Cumpărătorul potențial e o societate a lui înregistrată în Luxemburg, Benel International SA. Afaceristul spaniol s-a angajat să împrumute clubul cu 500.000 de euro acum, înainte ca el să capete vreo acțiune, cu dreptul de a recupera banii din drepturile TV aferente sezonului următor.

Ce riscă Pablo Cortacero

Pentru creditul de 500.000 de euro afaceristul spaniol garantează cu o tranșă din drepturile TV pentru campionatul următor. Drepturile TV au fost achitate la timp în ultimii ani și Dinamo a beneficiat de aproximativ două milioane de euro, chiar și atunci când nu a avut o poziție prea bună în clasament.

Numai că acum lucrurile sunt complicate, cu Dinamo la retrogradare. Clubul din Ștefan cel Mare s-ar putea să nu mai beneficieze de aceste sume mari din drepturile tv davă echipa va ajunge în eșalonul secund, ceea ce pentru Cortacero reprezintă un mare risc.

Dinamo avea datorii de 3,1 milioane de euro. Cortacero n-ar plăti nimic pentru acțiuni, dar și-ar asuma obligația de a achita datoriile pe care le-a acumulat Ionuț Negoiță.

 

Urmăriți Impact.ro și pe