Noi detalii despre vânzarea Dinamo! S-au virat deja 100.000 de euro. Când se va achita restul sumei și cine va fi, de fapt, noul patron al echipei

Marian Cărăvan 24.06.2020, 18:17

Lucrurile încep să se miște la Dinamo și am putea asista la o mutare spectaculoasă chiar la finalul acestei săptămâni. Au fost virați deja 100.000 de euro în contul clubului. Pe lista celor interesați de preluarea pachetului majoritar de acțiuni a apărut un cumpărător surpriză.

Au fost virați 100.000 de euro în conturile clubului. Încă 400.000 de euro sunt așteptați

Investitorii spanioli interesați de preluarea clubului au virat doar o cincime din suma promisă, ceea ce i-a pus pe gânduri pe membrii DDB. Însă fanii dinamoviști nu au ce face, e bună și această variantă având în vedere datoriile care trebuie achitate la ANAF. Și nu sunt deloc mici. Așa că orice sumă intrată în cont e binevenită. Cei 100.000 de euro nu au fost însă virați de fondul de investiții reprezentat de Melero Marin, ci de o persoană fizică, Pablo Manuel Fernandez Cortacero.

Acesta este un spaniol cu afaceri imobiliare, interesat să cumpere clubul din Ștefan cel Mare. Decizia sa a fost influențată de un fost jucător și antrenor al lui Dinamo, Cosmin Contra, cel care a ocupat și postul de selecționer al echipei naționale. Contra este este consilierul lui Cortacero în această tranzacţie şi va coordona noul proiect al lui Dinamo. Înainte să se orienteze către alb-roșii, Pablo Cortacero a avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole, Almeria și Getafe. Omul de afaceri a jucat fotbal la un nivel amator și a și condus pentru o vreme un club de amatori din Spania, CD Imperio.

Omul de afaceri Pablo Cortacero a virat deja 100.000 de euro în contul lui Dinamo

Cu cine vrea să lucreze Cosmin Contra

Despre fostul selecționer Cosmin Contra s-a vehiculat varianta revenirii acestuia în Ștefan cel Mare, pe postul de antrenor principal al „câinilor roșii”, ceea ce ar fi o adevărată lovitură. Deocamdată, de pregătirea echipei se ocupă Adrian Mihalcea, însă lucrurile s-ar putea schimba radical odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni deținut de Ionuț Negoiță. Astfel, Cosmin Contra ar urma să revină la echipa unde a jucat în perioada 1996-1999 și a antrenat în 2017. „Guriță” ar urma să colaboreze cu Cornel Țălnar.

Acesta se va ocupa de reorganizarea Departamentului de Copii şi Juniori de la Dinamo, considerat un capitol extrem de important în viziunea noilor investitori. În acest scop, Ţălnar a avut deja o întâlnire cu Ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a avea parte de sprijin în reorganizarea clubului. Totodată, Ionuț Adrian Popa, noul președinte al CS Dinamo, învestit la începutul acestei săptămâni, a precizat că prioritatea sa va fi refacerea stadionului din Ștefan cel Mare.

Dinamo joacă joi, 25 iunie, de la ora 20, cu FCSB, în prima manșă a semifinalelor Cupei României.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe