Cine e omul de la FRF care l-a deranjat pe Mirel Rădoi în mandatul de la națională. „I-am explicat că nu poate face asta”

Ana Anitoiu 26.12.2021, 14:17
Cine e omul de la FRF care l-a deranjat pe Mirel Rădoi în mandatul de la națională. „I-am explicat că nu poate face asta”

Un om de la Federația Română de Fotbal (FRF) l-a deranjat pe Mirel Rădoi în mandatul său de la națională. Între cei doi a izbucnit un conflict imediat după terminarea unui meci cu un scor dezamăgitor, în toamnă, când tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Cine e omul de la FRF care l-a deranjat pe Mirel Rădoi

Meciul de fotbal în urma căruia s-au spulberat șansele tricolorilor de a se califica la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar a fost cu Islanda, încheiat cu scorul 0-0. Imediat după partidă, Mirel Rădoi a intrat într-un conflict.

Mai exact, atitudinea directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, l-a deranjat teribil. Cel din urmă le-a strigat din tribună indicații jucătorilor înainte ca totul să fie pierdut, iar Macedonia de Nord să depășească România și să meargă la baraj.

„La 0-0, el țipa de sus: Urcă!. Era clar că, la 0-0, și jucătorii noștri voiau să atace Islanda, dacă era egal sau pierdeam nu mai conta. Eu înțeleg că el are în continuare trăirile astea, dar i-am explicat că nu mai poate face asta.

Iar eu nu accept de la nimeni să le spună jucătorilor mei ce să facă. Ai făcut-o o dată, de două ori, a treia oară nu mai poți pentru că nu mai continui. El încă mai are lucrurile astea de antrenor, e greu să treacă în perioada următoare”, a spus Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Cine e omul de la FRF care l-a deranjat pe Mirel Radoi in mandatul de la nationala 
Mihai Stoichita. Inquam Photos/ George Calin

Cum s-a apărat cel care l-a deranjat pe Mirel Rădoi

De cealaltă parte, Mihai Stoichiță s-a apărat spunând că nu și-a putut păstra calmul în tribună, în timp ce tricolorii jucau pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar.

„Am vorbit cu el, credeți că noi nu comunicăm? Cum să fie discuția? Neînțelegerile se rezolvă între bărbați. Fiecare om are trăirile lui, inclusiv eu, nu pot să fiu calm când ne jucam soarta acolo.

Eram pe partea lui Bancu și am așteptări mari de la el. Urca, dar trebuie împins și de la spate: Haide, haide acum. Poate scotea un 11 metri”, a spus Mihai Stoichiță.

Cu cine este România în grupele UEFA Nations League 2022-2023

Tricolorii merg mai departe după eșecul din meciul cu Islanda, înregistrat în mandatul lui Mirel Rădoi. Aceștia și-au aflat echipele adversare din Liga Națiunilor 2022-2023: Bosnia, Finlanda și Muntenegru, iar mulți cred că naționala României nu se va califica.

„Nu mai putem să considerăm că am picat cu adversari accesibili nici pe Bosnia, nici pe Finlanda, nici măcar cu Muntenegru. Nu sunt adversari cu care să spui că ai câștigat meciul dinainte.

Nu este o grupă ușoară. Nu ne vom califica sau nu ne va fi ușor să ne calificăm. Orice antrenor vine, chiar dacă a așteptat să vadă grupa, nu va avea o decizie ușoară”, a spus Ciprian Marica.

Primul meci din grupa B3 din Nations League 2022 se va juca pe 4 iunie, între Finlanda – Bosnia și Herțegovina, de la 19:00. Vor urma Muntenegru și România, de la ora 21:45.

Pe 7 iunie, de la 21:45, va avea loc meciul Bosnia și Herțegovina – România, și cel dinte Finlanda – Muntenegru. Pe 11 iunie, vor juca Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), România – Finlanda (21:45).

Apoi, pe 14 iunie: Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), România – Muntenegru (21:45). Pe 23 septembrie: Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – România (21:45). Pe 26 septembrie: Muntenegru – Finlanda (21:45), România – Bosnia și Herțegovina (21:45). Vezi și ce a spus Mirel Rădoi despre plecarea de la Națională!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...