Cine e Mohammad Murad, fostă vedetă PRO TV de la Imperiul Leilor. Cum a ajuns candidatul de la Primăria Mangalia să fie reținut pentru mită electorală

Ana Anitoiu 27.09.2020, 18:08
Cine e Mohammad Murad, fostă vedetă PRO TV de la Imperiul Leilor. Cum a ajuns candidatul de la Primăria Mangalia să fie reținut pentru mită electorală

Mohammad Murad, fostă vedetă PRO TV, la emisiunea ”Imperiul Leilor”, a fost mai întâi medic și abia apoi a devenit om de afaceri. Acum, candidat la Primăria Mangalia, a ajuns să fie reținut pentru mită electorală.

Cine e Mohammad Murad, fostă vedetă PRO TV de la ”Imperiul Leilor”

Mohammad Murad s-a născut în Liban. Are opt frați, dintre care trei sunt în România, iar restul, în Liban, Canada și Austria. Toți au avut parte de o „educație” aleasă, după cum a spus el. Familia sa avea o fabrică de confecții în Beirut.

În România, Mohammad Murad a venit în 1982, ca să studieze medicina. Mai întâi la Iași, apoi la București. Revoluția din decembrie 1989 l-a prins medic la spitalul Colentina. S-a lansat în domeniul afacerilor cu o trasă în Regie, în 1990.

Ulterior, a ajuns unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară. Veniturile celor șase unități de cazare ale sale se încadrează între 15 și 20 de milioane de euro.

Mohammad Murad şi familia lui au afaceri şi în domeniul imobiliar. Ei mai dețin lanţul de restaurante Springtime și producătorul de conserve Mandy Foods.

Pentru el, România a fost și locul în care s-a îndrăgostit lulea. Abia apoi a rămas în țară doar din dragoste pentru țară, după cum a spus el.

„Am rămas aici la început pentru afaceri, după care m-am îndrăgostit de o româncă, care mi-a schimbat mult viaţa şi m-am simţit legat şi prizonier al acestei relaţii, iar atunci când am început să mă simt puţin mai eliberat, m-am îndrăgostit de România”, a povestit Mohammad Murad, care este tatăl a două fete – una în vârstă de 10 ani şi alta de 14 ani.

Cine e Mohammad Murad, fostă vedetă PRO TV de la Imperiul Leilor. Cum a ajuns candidatul de la Primăria Mangalia să fie reținut pentru mită electorală

Cum a ajuns Mohammad Murad să fie reținut pentru mită electorală

Mohammad Murad și-a depus candidatura pentru primăria din Mangalia, în ultima zi. Anterior, anunțase că va candida pentru Constanța, la alegerile locale 2020, dar a făcut o schimbare de macaz.

„În România am devenit medic, în România am devenit tată, în România am devenit om de afaceri construind mii de locuinţe, ridicând de la zero sau renovând şi aducând la viaţă zeci de hoteluri, dezvoltând branduri în alimentaţia publică.

Mulţumesc Mangalia pentru că din 1995 m-ai acceptat cu primul business pe litoral, restaurantul Springtime, care funcţionează şi astăzi. Mulţumesc Mangalia pentru toţi colegii pe care mi i-ai dat şi care au lucrat alături de mine pe litoral în ultimii 25 de ani, ridicând împreună locuri minunate precum Majestic Olimp, Majestic Jupiter şi acum Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic.

Municipiul Mangalia va ajunge un oraş în care oamenii să dorească să locuiască pentru că vor avea la dispoziţie toate elementele de confort şi siguranţă la standarde occidentale, începând cu educaţia, sănătatea, locul de muncă, zona de relaxare şi terminând cu siguranţa personală”, a spus el, când și-a anunțat candidatura.

În ziua votului pentru alegerile locale, un membru al echipei de campanie a independentului Mohammad Murad ar fi fost prins dând mită electorală. A urmat un întreg scandal.

Mohammad Murad a ajuns la fața locului și i-a îndemnat pe polițiști să îi spargă mașina, pentru a o percheziționa.

Toți cei implicați în acest incident, inclusiv Mohammad Murad, au fost duși la secție. Acesta nu este primul astfel de incident. Cu câteva zile înainte de alegerile locale 2020, poliția din Mangalia a deschis un dosar penal pe numele lui.

Dosarul penal a fost deschis pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens către biroul electoral şi către poliţie.

”Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, a arătat plângerea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...