Alegeri locale 2020. Dosar penal pentru Mohammad Murad. Ce acuzații grave i se aduc candidatului la Primăria Mangalia

Stan Filon 22.09.2020, 16:30
Alegeri locale 2020. Dosar penal pentru Mohammad Murad. Ce acuzații grave i se aduc candidatului la Primăria Mangalia

Mohammad Murad, candidat independent la alegerile locale din 2020 pentru funcţia de primar al orașului Mangalia, sprijinit de PSD, s-a ales cu încă un dosar penal! Milionarul s-a ales cu dosar penal pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor.

Mohammad Murad s-a ales cu un nou dosar penal

Cea care a sesizat posibilele fapte penale ale vedetei de la Pro TV, din emisiunea Imperiul Leilor, a fost organizația locală a PNL. Aceasta a formulat plângere pe numele lui Mohammad Murad atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru Agerpres, Dana Constantinescu, secretar general al formaţiunii liberale.

Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, „seniorii” oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.

Mohammad Murad s-a ales cu un nou dosar penal
Mohammad Murad s-a ales cu un nou dosar penal

A împărțit pliante care imită carnetele de CEC

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

PNL Mangalia cere sancţionarea lui Mohammad Murad pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.

Acesta nu este singurul dosar penal pe numele milionarului. La sfârşitul lunii august, IPJ Constanţa a anunţat declanşarea unei anchete penale, în baza unei sesizări din oficiu, după ce la un post local de televiziune a apărut o ştire în care Mohammad Murad a fost filmat în timp ce împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi sloganul electoral.

În știrea respectivă, se vede cum candidatul independent, care anunțase inițial că vrea să candideze pentru funcția de primar al orașului Constanța, împarte unor cetăţeni pachete cu sloganul „Alături de oameni” şi numele său.

Mohammad Murad a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina şi a ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară. El spune că veni­turile celor şase unităţi de cazare din lanţul Phoe­nicia pe care antre­prenorul le deţine pe litoral se situează între 15 şi 20 mil. euro. Cifră ce îl poziţionează potrivit datelor ZF pe prima poziţie în topul celor mai puternici antreprenori din turismul de la Marea Neagră.

Urmăriți Impact.ro și pe