Cine au fost, în trecut, jurații de la Românii au Talent. Când s-au uitat 5 milioane de oameni la emisiune

Iancu Andreea 29.05.2020, 17:46

Show-ul care reunește oamenii cu diferite talente a ajuns la sezonul zece. Românii au Talent a reușit să aducă pe aceeași scenă românii care au visat ca prin pasiunea lor să câștige premiul cel mare. Alături de aceștia au fost și oamenii de acasă, care au urmărit spectacolul în fiecare vineri seara cu sufletul la gură. Totuși, de-a lungul timpului, emisiunea a căpătat tot felul de forme, în special privind componența juriului.

Audiențe record, înregistrate într-o ediție de Românii au Talent

Spectacolul de talente are succes chiar și după zece sezoane. Astfel, niciunul dintre acestea nu a înregistrat o audiență mai mică de trei milioane de spectatori în întreaga țară. Semn că show-ul este unul de succes.

Totuși, cifrele de audiență au variat pe parcursul celor zece ani. Astfel, cel mai slab debut al unui sezon Românii au Talent a fost chiar primul. Acesta a reunit doar 3.2 milioane de români în fața televizoarelor, în anul 2011. Pe de altă parte, anul 2013 a adus cifre de audiență uluitoare. Sezonul trei al emisiunii a înregistrat într-o singură seară a lunii februarie aproximativ 5.3 milioane de telespectatori, conform Paginademedia.ro.

Sezonul zece al show-ului Românii au Talent a debutat cu 2.6 milioane de telespectatori.

Membrii juriului Românii au Talent din sezonul zece
Membrii juriului Românii au Talent din sezonul zece

Schimbările din juriul Românii au Talent

În timp ce în toate cele zece sezoane românii s-au distrat copios alături de amfitrionii show-ului Pavel Bartoș și Smiley, componența juriului a variat. Astfel, cei care au ales reprezentațiile artistice au fost diferiți de la un sezon la altul.

Pentru început, emisiunea care a debutat la Pro TV îi avea la masa juriului pe Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre. Aceștia au rămas în această formulă până în anul 2014. Atunci, Mihai a decis să părăsească producția și a optat pentru o emisiune de la Antena 1. Plecarea juratului a fost făcută în contextul plecării producătoarei Mona Segall în echipa Intact.

În locul lui Mihai Petre, producătorii emisiunii au cooptat-o pe Mihaela Rădulescu. Totuși, vedeta avea să părăsească și ea masa juriului în anul 2018, când același Mihai Petre a venit să completeze formula juraților.

Show-ul de la Pro TV avea să se prezinte având patru jurați în anul 2014, când Bebe Cotimanis se alătura spectacolului. Acesta a fost ulterior înlocuit de Florin Călinescu în anul 2015.

Formula celui de-al zecelea sezon Românii au Talent îi are la masa juriului pe Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre și Florin Călinescu. 

Pavel Bartoș și Smiley, amfitrionii show-ului de talente
Pavel Bartoș și Smiley, amfitrionii show-ului de talente

Câștigătorii Românii au Talent, pe parcursul celor nouă sezoane

Au făcut inimile românilor să tresalte și să urmărească show-ul cu sufletul la gură. Cei care au reușit să îi convingă pe telespectatori, dar și pe jurați, au fost cei care au ajuns să câștige premiul cel mare la final de sezon. Astfel, aceștia au fost după cum urmează:

Adrian Țuțu – Sezonul 1
Cristian Gog – Sezonul 2
Bruno Icobeț – Sezonul 3
Grupul Brio Sonores – Sezonul 4
Grupul SpeedCubing – Sezonul 5
Laura Bretan – Sezonul 6
Lorelai Moșneguțu – Sezonul 7
Emil Rengle – Sezonul 8
Ana Maria Pantaze – Sezonul 9

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...