EXCLUSIV

Cine are grijă de Marina Voica, după operația la inimă. Solista de 84 de ani a slăbit îngrijorător de mult, dar e optimistă: ” Pun înapoi, ușor-ușor” Exclusiv

Dorina Alexandrescu, Alexandru Puiu 31.05.2021, 19:14

Celebra artistă Marina Voica, diagnosticată cu stenoză mitrală, s-a externat vinerea trecută, după operația suferită la inimă, la o clinică din Brașov. Interpreta, în vârstă de 84 de ani, a vorbit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre perioada de recuperare medicală.

Marina Voica a slăbit enorm. Are doar 48 de kilograme

Marina Voica a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, la o clinică privată din Brașov, unde medicii i-au salvat viața. Ea își revine, de la o zi la alta: ”Până azi, nu am avut poftă de mâncare și mi-am comandat o pizza, avem aici într-un loc, o pizza foarte bună. Știți că eu nu știu să gătesc și atunci e mai comod să cumpăr. Mai îmi fac prieteni care mă ajută.

Mă descurc mai greu, dar mă descurc. Nu am avut niciodată probleme cu greutatea, ca alte femei. De pildă, înainte de operația la inimă, aveam greutatea din liceu, de 52 de kg, acum am mai slăbit, în aceste 10 zile, 4 kg. Acum am 48 de kg. Dar pun înapoi, ușor-ușor”, ne-a mărturisit interpreta, pentru impact.ro

„Acum, în situația aceasta, nu mai pot conduce mașina, ies din casă cu taxiul”

După operația la inimă, Marina Voica evită, o perioadă, să se mai urce la volan: ”Acum, în situația aceasta, nu mai pot conduce și atunci ies din casă cu taxiul. Sunt acasă la Breaza. Mă simt bine. Mi-am mai revenit, dar, totuși, nu am putere să-mi conduc mașina. Trebuie să ies din casă, am niște analize și merg la un laborator. Mai fac cumpărături. Mă mai ajută și niște cunoscuți. Am stat șapte zile în spital după intervenție și puteam să mai stau acolo sau în altă parte, tot atâta timp. Dar, chirurgul care m-a operat mi-a recomandat să merg acasă, unde nicăieri nu e mai bine, pentru că sunt în mediul meu. Am un grădinar care se ocupă în locul meu de grădina casei, care arată superb!”, ni s-a mai confesat Marina Voica, pentru impact.ro.

Cine are grija de Marina Voica, dupa operatia la inima. Solista de 84 de ani
Cine are grija de Marina Voica, dupa operatia la inima. Solista are 84 de ani

Marina Voica: ”Sufăr de stenoză mitrală”

Medicul i-a recomandat să respecte unele măsuri postoperatorii. ”Eu sunt cardiacă mai de mult timp, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă. La un moment dat, mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală.

În ultimul moment am fost operată, fără exagerare, dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, și am ajuns la acest doctor minunat, era prea târziu. Operația nu a durat mult, fiindcă doctorul se grăbea să mai curețe și partea dreaptă a inimii, trebuia să lucreze foarte repede”, a mai dezvăluit cântăreața, zilele trecute, la Prima TV.

Urmăriți Impact.ro și pe