Cine a fost prezent la întâlnirea dintre Florin Cîțu și Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene e la București pentru semnarea PNRR

Ana Anitoiu 27.09.2021, 18:09
Cine a fost prezent la întâlnirea dintre Florin Cîțu și Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene e la București pentru semnarea PNRR

Întâlnirea dintre Florin Cîțu și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a făcut o vizită la București pentru semnarea PNRR, a avut loc luni în prezența unui fost oficial, la Palatul Victoria.

Cine a mai fost prezent la întâlnirea lui Florin Cîțu cu Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen a avut mai întâi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după care a avut una cu premierul, la Palatul Victoria.

La întrevederea șefei Comisiei Europene cu Florin Cîțu, în afară de actualii miniștri, a fost prezent și fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, de la USR PLUS, despre care prim-ministrul a spus anterior că l-a apreciat.

Din programul șefei Comisiei Europene în Capitală face parte și o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, împreună cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Această unitate sanitară ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului ”NextGenerationEU”. Mai târziu, aceștia vor susţine o conferinţă de presă comună, de la ora 18:15.

Cine a fost prezent la intalnirea dintre Florin Citu si Ursula von der Leyen. Sefa Comisiei Europene e la Bucuresti pentru semnarea PNRR
Cristian Ghinea

Florin Cîțu, despre fostul ministru prezent la întâlnire

Recent, Florin Cîțu a spus că a lucrat foarte bine cu Cristian Chinea și că acesta a reprezentat o ”surpriză plăcută” pentru el. Premierul a precizat că o mare parte din succesul PNRR i se datorează acestui fost ministru.

“E un om care nu a ieşit să atace sau să zică ceva, deci nu e un om care a intrat în această luptă după aceea, e un om care îşi vede de treabă în continuare. De astfel de oameni avem nevoie în Guvernul României”, a spus Florin Cîţu la B1 TV.

Fostul oficial prezent la întâlnire, despre PNRR. Cum s-ar putea bloca

Potrivit fostului ministru Cristian Ghinea, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) s-ar putea bloca în cazul în care nu vor fi trimise rapoartele necesare de fiecare instituție implicată, o dată la șase luni, conform graficului.

”Dacă nu îți faci treaba, poate să ajungă o problemă foarte spinoasă și în politică, dar și de viață reală. Gândiți-vă că Ministerul Transporturilor începe autostrada A7, pentru care avem finanțare. Dintr-un motiv – care ține sau nu de Ministerul Transporturilor, se blochează o nouă tranșă de bani și vreau să continui, deci va trebui să continui cu banii naționali și atunci se produce un deficit.

Deci, va fi un exercițiu de implementare foarte, foarte complicat și credeți-mă, cu criza politică pe care o avem acum, încep să am mari emoții că administrația României, fără a avea o presiune politică constantă și coerentă de sus, poate să livreze”, a spus fostul ministru.

De asemenea, Cristian Ghinea a spus că la PNRR va fi foarte greu ”să furi căciula”, deoarece nu mai există o ”co-interesare” între autorități și beneficiari.

”Aici este o chestiune în care trebuie să livrezi, nu știu, o școală, două școli pe județ; trebuie să livrezi un număr de hectare de pădure nou plantate pe fiecare județ și se vede, adică lucrurile astea se văd, dar nu putem să excludem complet că problemele istorice nu ne vor ne vor afecta”, a mai spus Cristian Ghinea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...