Când vin banii din PNRR și la ce vor fi folosiți. Florin Cîțu spune că planul e deja aprobat

Ana Anitoiu 17.09.2021, 23:48
Când vin banii din PNRR și la ce vor fi folosiți. Florin Cîțu spune că planul e deja aprobat

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat când vor fi disponibili banii din Planul național de redresare și reziliență al României (PNRR) și a explicat la ce vor fi folosiți. Oficialul a precizat că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni să-l semneze pe 27 septembrie.

Când vor fi disponibili primii bani din PNRR

Potrivit premierului, primii bani din PNRR vor ajunge în țară înainte de a se încheia acest an. Florin Cîțu susține că vizita anunțată a președintei Comisiei Europene arată că Planul a fost deja aprobat pentru România.

”Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie.

Vom oferi mai multe detalii despre vizită cu puțin timp înainte să se întâmple”, a spus, vineri, la Bruxelles, și Dana Spinant, director general adjunct al Departamentului de Comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Cand vin banii din PNRR si la ce vor fi folositi. Florin Citu spune ca planul e deja aprobat
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Pentru ce vor fi folosiți banii din PNRR în România

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că prin PNRR, România va primi nu mai puțin de 9,7 de miliarde de euro pentru transporturi.

”Din cei din 48 de miliarde de euro din toate programele de dezvoltare și reziliență din Europa, 9,7 miliarde sunt pentru transporturile din România.

O sumă importantă se alocă României pentru transport și PNRR e aprobat efectiv, Ursula von der Leyen vine pe 27 să-l semneze și începem să-l implementăm”, a spus premierul.

Florin Cîțu n-are de gând să demisioneze

Florin Cîțu a anunțat vineri că n-are de gând să demisioneze din funcția de prim-ministru și că România nu-și permite să rămână fără Guvern.

”Nu voi lăsa România fără Guvern. Orice variantă în care pleacă Florin Cîţu înseamnă că lăsăm România fără Guvern şi, după aceea, nu este nicio garanţie cât va dura o negociere.

În fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarnă, suntem în plină pandemie, poate este nevoie să alocăm resurse. Astăzi, am dat o hotărâre de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamităţi şi toată România a fost afectată de calamităţi şi aşa mai departe”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, premierul l-a acuzat pe rivalul său în cursa pentru șefia PNL că pare cel mai mare susţinător al moţiunii de cenzură. Florin Cîțu a precizat, fără să-l numească pe Ludovic Orban, că oricine susține că ar trebui ca actualul Guvern să cadă dă dovadă de iresponsabilitate și de faptul că își pune propriul interes mai presus de cel al românilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...