”Toți oamenii erau sănătoși!” Ce s-a descoperit despre testele Covid 19 din România

Elena Avramescu 28.07.2020, 12:30
”Toți oamenii erau sănătoși!” Ce s-a descoperit despre testele Covid 19 din România

Nu este pentru prima oară când s-a depistat că o persoană testată pozitiv cu Covid-19 este de fapt sănătoasă. Chiar doctorul Virgil Musta a declarat acest lucru, ceea ce bagă în ceață toți românii, fiindcă marea majoritate nu mai au încredere în aceste teste.

Descoperire halucinantă la testele Covid 19 din România

Pentru că în România a crescut cu mult numărul de teste efectuate, automat și numărul de cazuri pozitive a suferit o creștere. Însă experții sunt de părere că nu este un lucru tocmai rău, iar asta pentru că stingerea focarelor şi oprirea virusului au nevoie de trei lucruri esenţiale: testarea, identificarea bolnavilor şi izolarea lor.

Iar în ultima perioadă au fost multe persoane testate pozitiv la primul test, iar apoi, negativ, precum Cabral, jucător de la Poli Iaşi, cinci angajaţi de la baza Mogoşoaia, administrată de Federaţia Română de Fotbal și  clubul de fotbal CFR Cluj, depistat cu 26 de cazuri.

Ce s-a descoperit despre testele Covid 19 din România
Ce s-a descoperit despre testele Covid 19 din România

Ce s-a descoperit despre testele Covid 19

Un alt exemplu ar fi magazinerul clubului, Ioan Albu, în vârstă de 70 de ani, care după e a fost testat pozitiv, la retestare a ieșit negativ. Conform gsp.ro, Ioan Albu putea să aibă viaţa pusă în pericol, din cauza că rezultatul inițial a fost eronat. Și asemeni lui sunt foarte mulți oameni.

„Dacă l-am fi lăsat pe magaziner să meargă într-un spital din Bucureşti, l-ar fi internat într-un salon cu oameni bolnavi, deci ar fi fost şanse mari să ia şi el virusul. Acum au ieşit negative analizele. Are diabet şi mai are şi probleme la inimă. Internarea cu bolnavi de COVID-19 i-ar fi putut fi fatală“, au spus surse din club, potrivit gsp.ro.

Pentru că într-un final toate testele au ieșit negative, DSP Cluj a permis jucatorilor CFR-ului revină pe teren şi să joace, astăzi, în meciul cu FC Botoşani de pe teren propriu (ora 21.30).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI