Cifre record în SUA. Țara a raporat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume într-o singură zi

Beatrice Dumitru 11.01.2022, 09:50
Cifre record în SUA. Țara a raporat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume într-o singură zi

Varinata Omicron se răspândește rapid și în Statele Unite, iar numărul mare de cazuri a dat peste cap programul școlilor, dar și al metroului. Țara a raportat un bilanț record în ultimele 24 de ore la numărul de infectări cu coronavirus și spitalizări. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că spitalele sunt, deja, sub presiune.

SUA, număr record de cazuri și spitalizări

Varianta Omicron nu provoacă boli grave, dar oficialii din domeniul sănătății au avertizat că numărul mare de infectări ar putea pune presiune pe spitale. Unele dintre acestea au fost obligate să suspende procedurile elective, în timp ce se luptă să facă față creșterii numărului de pacienți și lipsei de personal, în contextul în care țara a raportat bilanț record de cazuri și spitalizări.

Statele Unite au raportat în ultimele 24 de ore 1,35 milioane de noi cazuri de infectări cu coronavirus,  cel mai mare bilanț la nivel global. Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de cazuri, înregistrat tot anul acesta, pe 3 ianuarie.

Autoritățile explică numărul mare de cazuri în zilele de luni prin faptul că sunt multe state care nu raportează în weekend. Media de șapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni, la peste 700.000 de infectări într-o singură zi.

Cifre record în SUA. Țara a raporat cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din lume într-o singură zi
Număr record de spătalizări în SUA.

Recordul de cazuri noi a venit în aceeași zi în care numărul de pacienți spitalizați cu COVID-19 a atins, de asemenea, un maxim istoric, dublandu-se în trei săptămâni. Au fost peste 136.604 de persoane spitalizate cu COVID-19, depășind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut, potrivit unui bilanț Reuters.

De asemenea, decesele sunt în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de aproximativ 1.400 în ultimele zile, dar la nivelurilor observate la începutul acestei ierni.

Școlile și metroul au rămas fără personal

Creșterea numărului de cazuri a perturbat activitatea școlilor, care se confruntă cu lipsa de personal, atât a cadrelor didactice, cât și a șoferilor de autobuz. Chicago, de exemplu, a anulat cursurile pentru a patra zi, deoarece districtul și profesorii nu au reușit să cadă de acord cu privire la măsurile de prevenție pe care ar trebui să le impună.

Orașul New York a suspendat serviciul pe trei linii de metrou, deoarece un număr mare de lucrători sunt bolnavi, potrivit contului de Twitter, iar planurile companiilor ca lucrătorii să se întoarcă la birou au fost, de asemenea, anulate.

Urmăriți Impact.ro și pe