Record de cazuri de coronavirus în mai multe țări din Europa de la începutul pandemiei. Cele mai afectate state

Beatrice Dumitru 29.12.2021, 15:55
Record de cazuri de coronavirus în mai multe țări din Europa de la începutul pandemiei. Cele mai afectate state

Valul cinci al pandemiei de coronavirus provoacă un număr record de cazuri zilnice. Mai multe țări din Europa și Statele Unite au raportat cele mai mari creșteri de la începutul pandemiei, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește cu rapiditate pe tot globul.

Țări din Europa, record de cazuri de Covid-19

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au declarat că peste 440.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. De asemenea, Franța, Italia, Grecia, Portugalia și Anglia au raportat un număr record de infecții zilnice cu SARS-CoV-2, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

În Franța, aproape 208.000 de cazuri au fost identificate în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț de la izbucnirea pandemiei. Record a fost și în Marea Britanie, una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie, cu aproape 130.000 de cazuri raportate în Anglia și Țara Galilor, însă guvernul a anunțat că nu vor mai fi introduse noi restricții până la sfârșitul anului.

Record de cazuri de coronavirus în mai multe țări din Europa de la începutul pandemiei. Cele mai afectate state
Europa, lovită de valul cinci al pandemiei.

Și Italia a înregistrat record de infecții Covid de la începutul pandemiei, cu 78.313 de cazuri noi din peste 1 milion de teste efectuate. Portugalia, țara cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume, 87%, a raportat un record de 17.172 de noi infectări, iar datele oficiale arată că varianta Omicron reprezintă deja 61,5% dintre toate cazurile noi.

OMS: riscul prezentat de Omicron rămâne “foarte ridicat”

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că riscul prezentat de Omicron în lume „rămâne foarte ridicat”, iar o creștere rapidă a incidenței cazurilor se observă în mai multe țări.

“Riscul general asociat cu noua variantă îngrijorătoare Omicron rămâne foarte ridicat. Dovezile de încredere arată că varianta Omicron are un avantaj de creștere față de varianta Delta, cu o rată de dublare de două până la trei zile”, a avertizat OMS, miercuri, în buletinul epidemiologic săptămânal, informează BBC.

Varianta Omicron a devenit dominantă în Elveția, aproximativ 55% din cazuri, și Țările de Jos, au declarat autoritățile, avertizând asupra unei creșteri a numărului de spitalizări.

Urmăriți Impact.ro și pe