China încearcă să scape de coronavirus. Un important oraș se închide pe măsură ce numărul cazurilor de COVID crește

Beatrice Dumitru 28.03.2022, 17:06
China încearcă să scape de coronavirus. Un important oraș se închide pe măsură ce numărul cazurilor de COVID crește

China încearcă să scape de pandemia de coronavius și a impus o strategie zero-Covid care a izolat țara timp de doi ani. Acum, unul dintre cele mai mari orașe din China a intrat în lockdown până la data de 1 aprilie, după ce a înregistrat un record de 3.450 de cazuri asimptomatice de COVID duminică, reprezentând aproape 70% din totalul național, și alte 50 de cazuri simptomatice.

Oraș închis în China

Blocarea rapidă, anunțată de guvernul local, va împărți cel mai populat oraș din China de-a lungul râului Huangpu timp de nouă zile, pentru a permite testarea „eșalonată” a locuitorilor de către lucrătorii din domeniul sănătății.

Centrul financiar al Chinei, orașul Shanghai, a impus un lockdown în două etape pentru cele 26 de milioane de locuitori, închizând poduri și tuneluri și restricționând traficul pe autostrăzi până la 1 aprilie, în încercarea de a limita cazurile de COVID-19. Doar porturile și cele două aeroporturi ale orașului au rămas deschise. De asemenea, firmele au fost închise, cu excepția celor care oferă servicii publice și a magazinelor esențiale, relatează Reuters.

China încearcă să scape de coronavirus. Un important oraș se închide pe măsură ce numărul cazurilor de COVID crește
China încearcă limitarea cazurilor de coronavirus.

Cea mai mare perioadă de lockdown

Este cea mai mare perioadă de lockdown legată de COVID care a lovit orașul Shanghai și a dus la scăderea prețurilor mărfurilor, inclusiv a petrolului și cuprului, în timp ce guvernul se teme că orice reduceri suplimentare ar putea afecta cererea din China, a doua cea mai mare economie a lumii.

Locuitorii de la est de Huangpu au fost închiși la casele lor, iar unii au povestit că lucrătorii din domeniul sănătății au sosit pentru a efectua teste încă de luni dimineață, de la ora 7. Cei din vest s-au grăbit să-și facă depozite de alimente și alte bunuri, deoarece se pregătesc pentru o soartă similară începând cu data de 1 aprilie. Serviciile de livrare au fost copleșite, iar supermarketurile au rămas fără provizii.

Autoritățile din Shanghai au negat, sâmbătă, că orașul va fi blocat, deoarece urmăreau o altfel de abordare pentru a încerca să controleze numărul mare al infectărilor. Wu Fan, membru al echipei de experți COVID din Shanghai, a declarat că testele efectuate au descoperit cazuri „la scară mare” în întreg orașul, declanșând un răspuns mai puternic.

Stăpânirea focarului la scară largă din orașul nostru este foarte importantă pentru că, odată ce persoanele infectate sunt ținute sub control, am blocat transmiterea”, a spus Wu Fan.

Numărul de infectări și decese din China este scăzut în raport cu standardele globale. Dar țara a impus strategia zero-COVID care a însemnat închiderea granițelor timp de doi ani pentru a opri răspândirea cazurilor de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...