Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Când intră în vigoare restricția

Mihai Roșoiu 20.11.2020, 18:22
Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Când intră în vigoare restricția

Carantina bate la porțile Capitalei României. Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Numărul mare de infectări în rândul populației în cele două localități aflate în apropiere de București impune restricții majore. Prefectul județului Ilfov a făcut precizări importante referitoare la situația actuală din Chiajna și Bragadiru. Urmează ca propunerea autorităților să fie aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Când intră în vigoare restricția

Daniel Zamfir confirmă faptul că a înaintat propunerea de intrare în carantină a celor două localități. Decizia urmează să devină oficială în momentul în care conducerea DSU va aproba hotărârea:

„Aseară a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a propunerii înaintate de DSP Ilfov şi cu avizul INSP prin care am propus măsura carantinării zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna. Noi am făcut propunerea ca de astăzi, la orele 22,00. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat prefectul județului Ilfov.

Chiajna si Bragadiru intra in carantina. Cand intra in vigoare restrictia
Chiajna si Bragadiru intra in carantina. Cand intra in vigoare restrictia

Cifrele înregistrate de ultimele rapoarte pentru localitățile Chiajna și Bragadiru sunt de-a dreptul înfiorătoare. Chiajna a înregistrat o adevărată cifră record, de 10, 31 la mia de locuitori. În cazul Bragadiru procentul este de 9,48 la mia de locuitori. În astfel de situație, carantina este o măsură mai mult decât necesară.

Carantina a devenit oficială în cele două localități din Ilfov

Cererea autorităților din Ilfov a fost analizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și aprobată. Carantina va intra în vigoare în vineri seară și va dura, minimum 14 zile.

 „În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00.”.

Chiajna și Bragadiru intră în carantină. Cele două localități din proximitatea Bucureștiului nu sunt singurele care au intrat în zona restricțiilor dure. Joi, Berceni și Clinceni sunt în aceiași situație dramatică. Creșterea numărului de persoane infectate din aceste zone ale județului Ilfov au dus la luarea unor măsuri mult mai dure decât în cele mai multe orașe din țară.

Urmăriți Impact.ro și pe