CFR lansează o aplicaţie pentru cumpărarea online a biletelor de tren. Nu toată lumea va avea acces la ea

Ana Anitoiu 12.06.2021, 00:01
CFR lansează o aplicaţie pentru cumpărarea online a biletelor de tren. Nu toată lumea va avea acces la ea

Directorul general al CFR, Ovidiu Vizante, a anunțat că va fi lansată în curând o aplicaţie prin care călătorii vor putea să își cumpere online biletele de tren, de oriunde s-ar afla, singura condiție fiind să aibă acces la internet pe telefonul mobil. Însă, nu toată lumea o va putea folosi.

Când și pentru cine va lansa CFR aplicația pentru cumpărarea biletelor

Potrivit directorului general al CFR Călători, aplicația mobilă pentru cumpărarea biletelor va fi lansată la data de 24 iunie. Cei care o vor putea folosi vor fi acei oameni care au telefoane mobile cu Android. Utilizatorii iPhone vor mai trebui să aștepte probabil câteva luni până când vor avea acces la această nouă metodă de achiziționare a tichetelor.

Aplicația mobilă a CFR Călători va fi lansată în magazinul Google Play. Cei care o vor descărca își vor putea cumpăra bilete de tren ușor și rapid, fără să fie nevoiți să aștepte la coadă la vreun ghișeu sau la vreun automat și fără să fie condiționați de accesul la un laptop sau să facă eforturi să facă achiziția online, fără aplicație, cu telefonul mobil, pe site-ul cfrcalatori.ro.

CFR lanseaza o aplicatie pentru cumpararea biletelor de tren online. Nu toata lumea va avea acces la ea
Un tren in circulatie

Soluția găsită de CFR, în contextul întârzierii cumpărării de noi trenuri

De asemenea, Ovidiu Vizante a declarat că în urma încercărilor eșuate ale Autorității pentru Reformă Feroviară de a cumpăra trenuri noi, în urmă cu doi ani, CFR Călători intenționează să închirieze câteva automotoare diesel și electrice. Acestea nu trebuie să fie mai vechi de 20 de ani. Au fost deja făcute primele demersuri în acest sens, dar mai sunt mulți pași de parcurs.

”CFR Călători își va face o strategie de închiriere de material rulant, pe termen scurt, până când ARF-ul va reuși ceva. Există pe site-ul de achiziții publice un anunț de consultare a pieței în care cerem personajelor interesate să ne ajute în creionarea unui caiet de sarcini. Sper că la sfârșitul acestei luni să se încheie consultarea și pe 5 iulie am vrea să publicăm pe SEAP rezultatul acestei consultări”, a spus Ovidiu Vizante, vineri, când a fost lansat programul Trenurile Soarelui.

Automotoarele diesel și electrice ar urma să fie folosite de CFR Călători pentru cel puțin un an, cu posibilitate de prelungire. Va fi vorba de cel mult 20 de bucăți, dar este posibil să fie mult mai puține. Închirierea se dorește a fi făcută în contextul în care dacă în 2018 părea posibil ca primele trenuri noi să ajungă în România la finalul anului 2020, în prezent cel mai probabil termen este anul 2023.