CFR a anunțat prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord – Aeroport, precum și când vor circula unele trenuri

Ana Anitoiu 09.12.2020, 19:14
CFR a anunțat prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord – Aeroport, precum și când vor circula unele trenuri

CFR Călători a anunțat, miercuri, ce preț va avea un bilet pentru o călătorie pe ruta Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, precum și când vor circula unele trenuri și cât va dura parcurgerea distanței dintre cele două destinații, cu o singură oprire între ele, la Mogoșoaia.

Ce preț va avea un bilet pentru o călătorie pe ruta Gara de Nord – Aeroport

Deocamdată, prețul unui bilet pentru o călătorie pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni este de 8,3 lei. Însă, CFR Călători a propus Ministerului Transporturilor, miercuri, să aprobe scăderea acestui preț la 5 lei.

”CFR Călători a demarat, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a acestui tarif sau a altuia, preţul unui bilet pe ruta Gara de Nord Bucureşti – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil, ce reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public”, a transmis CFR Călători.

De când vor începe să circule primele trenuri pe noua rută Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul din Otopeni

Primele trenuri pe noua rută Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni vor circula din noaptea de sâmbătă spre duminică. CFR Călători a anunțat că va opera pe această rută 42 de trenuri Interregio.

Conform CFR Călători, cele 42 de garnituri de tren vor circula pe această rută începând cu data de 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor 2020-2021. Trenurile CFR Călători sunt formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră).

CFR a anuntat pretul unui bilet pe ruta Gara de Nord - Aeroport, precum si cand vor circula unele trenuri
Tren

În cât timp se va putea parcurge distanța Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, cu trenul

De asemenea, CFR Călători a anunțat că trenurile vor parcurge traseul Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni T1, adică o rută de 19 kilometri, în aproximativ 20 sau 25 de minute.

Totodată, CFR Infrastructă a anunţat, tot miercuri, că între Gara de Nord din București şi Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni vor circula în total, 72 de trenuri, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Care va fi intervalul de timp la care vor pleca trenurile din Gara de Nord către Aeroportul din Otopeni

În luna septembrie a acestui an, Dan Costescu, directorul general al CFR Călători, spunea că intervalul estimativ între plecările din Gara de Nord către Aeroportul din Otopeni ar putea avea loc la un interval de 50 de minute. Însă, ulterior, el a spus că intervalul va fi stabilit în funcție de numărul de operatori de pe această linie.

“Ar fi posibil să avem 50 de minute, pentru că mai sunt şi alte trenuri în grafic. De exemplu, dacă nu ar fi trenurile de Galaţi, ne-am duce undeva la 30 şi ceva de minute. Lucrurile se pot îmbunătăţi. Vom vedea la momentul imediat ce vom avea toate solicitările inventariate câți operatori vor opera pe acest traseu și atunci vă vom spune exact la ce interval de timp va pleca un tren din Gara de Nord, respectiv Otopeni”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...