S-a aflat când va fi dat spre circulație trenul Otopeni – Gara de Nord. Ce a declarat Lucian Bode cu privire la timpul de călătorie

Cristian Cojocaru 03.11.2020, 15:34
S-a aflat când va fi dat spre circulație trenul Otopeni – Gara de Nord. Ce a declarat Lucian Bode cu privire la timpul de călătorie

Lucian Bode, ministrul Transporturilor , a declarat marți că trenul Otopeni – Gara de Nord va intra în circulație începând cu 12 decembrie. Timpul de călătorie va dura aproximativ 15 – 17  minute. Intervalul de timp între acestea va fi stabilit la o dată mai apropiată de 12 decembrie. Aceasta include primul tronson de cale ferată, construit după Revoluție.

Când va circula trenul cu ruta Otopeni – Gara de Nord

În urma conferinței de presă privind bilanțul anului de mandat, Lucian Bode a declarat

“Așa cum bine știți, în această perioadă se realizează testele dinamice pentru acest obiectiv. Estimăm că recepția acestui obiectiv se va realiza în intervalul 2 – 4 decembrie. Punerea în funcțiune cu călători se va realiza odată cu noul mers al trenurilor – 12 decembrie 2020. În acest moment, CFR Infrastructură, care este proprietarul infrastructurii, primește solicitări de trasă, ei vor analiza câte solicitări au. Cert este că 19,5 km, din care 7,8 km linie dublă, plus acest racord nou, în condiții normale, ar trebui să fie parcurs între 15 și 17 minute”  

Intervalul între trenuri

Deși în septembrie, Dan Costescu, directorul general al CFR Călători , declara un interval estimativ între plecări

„Este posibil în acest moment, când încărcarea este mică – la începutul exploatării unei linii tot timpul încărcarea este mai mică – ar fi posibil să avem 50 de minute, pentru că mai sunt şi alte trenuri în grafic. De exemplu, dacă nu ar fi trenurile de Galaţi, ne-am duce undeva la 30 şi ceva de minute. Lucrurile se pot îmbunătăţi” conform economica.net.

Acesta a explicat că în funcție de numărul de operatori de pe această linie, intervalul va fi stabilit ulterior.

“Vom vedea la momentul imediat ce vom avea toate solicitările inventariate câți operatori vor opera pe acest traseu și atunci vă vom spune exact la ce interval de timp va pleca un tren din Gara de Nord, respectiv Otopeni” – potrivit Digi24.

Noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare  pe aproximativ 600 de metri. Următorii 900 m reprezintă zona de consolidare. Viaductul  de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, continuă tronsonul până la noua staţie de călători. Stația se află la  Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, valoarea contractului fiind de 398,1 milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe