Cetățenii din Drobeta Turnu Severin riscă să rămână fără medici cardiologi, după ce aceștia au anunțat că își dau demisia

Elena Avramescu 04.05.2021, 14:36
Cetățenii din Drobeta Turnu Severin riscă să rămână fără medici cardiologi, după ce aceștia au anunțat că își dau demisia

Fără medici cardiologi în Drobeta Turnu Severin. Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin este implicat într-un mare scandal, după ce patru medici au anunţat că începând cu data de 1 mai nu vor să mai facă gărzi. Asta pentru că medicii acuză conducerea spitalului de faptul că se vrea să desfiinţeze un important compartiment de terapie intensivă: „Problema lor nu e asta, sunt banii”.

Fără medici cardiologi în  Drobeta Turnu Severin

În plus, medicii cardiologi au anunţat oficial conducerea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin de faptul că nu vor să mai facă gărzi începând cu data de 1 mai.

În secţia noastră de Cardiologie funcţionează de mulţi ani un compartiment de Terapie Intensivă Coronarieni avizat de către DSP. Dintr-o dată, în luna aprilie, am aflat că acest Compartiment nu mai este recunoscut de actuala conducere a Spitalului. Nu se poate aşa ceva. Momentan am spus că vom înceta contractul de gărzi, dar vom ajunge la demisii în bloc, a spus doctor Roxana Balaci, unul dintre medicii care a semnat documentul înaintat conducerii Spitalului din Severin.

Tot medicii mai spun că desfiinţarea Compartimentului de Terapie Intensivă Coronarieni o să afecteze personalul medical, deoarece sporurile de terapie intensivă vor fi tăiate.

Cei mai afectaţi vor fi, însă, pacienţii gravi şi foarte gravi. Noi nu îi vom mai putea trata, nu îi vom mai putea interna. Se iau decizii după ureche, nu le pasă de oameni, au spus indignați medicii.

Fara medici cardiologi in  Drobeta Turnu Severin
Spital  Drobeta Turnu Severin

Medicii au parte și de susținerea șeful Secţiei de Cardiologie, dr. Nicolae Trocan.

Dacă nu mai avem compartimentul ăsta, noi nu mai putem trata pacienţii cu infarct miocardic şi, normal, colegii nu mai vor să facă de gardă. Va fi greu să găsim salvări şi să-i transferăm la alte spitale, a spus dr. Nicolae Trocan.

Pe lângă asta, reprezentanţii spitalului au declarat că până acum compartimentul a funcţionat la limita legii, iar spitalul trebuia să înfiinţeze o unitate de supraveghere şi tratament avansat a pacienţilor cardiaci critici, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Dânşii, ca şi secţie, nu au făcut demersuri în toţi aceşti ani pentru a se autoriza şi putem fi întrebaţi oricând dacă suntem avizaţi să tratâm această patologie. Undeva suntem la limită şi de aceea am întreprins aceste demersuri. Dar, trebuie să recunoaştem că problema dumnealor nu este că nu tratează această patologie, problema este că nu mai primesc sporul de terapie intensivă, a spus și asistent Elena Bololoi, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Urmăriți Impact.ro și pe