Certificatul verde, obligatoriu în România? Florin Cîțu: „Să fie cerut și în magazine”

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 14.10.2021, 13:41
Certificatul verde, obligatoriu în România? Florin Cîțu: „Să fie cerut și în magazine”

Chiar dacă spunea în urmă cu câteva luni că în România nu se va face discriminare între vaccinați și nevaccinați, premierul demis Florin Cîțu și-a schimbat acum opinia și se gândește să introducă certificatul verde pentru absolut toate activitățile din România!

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în România

Florin Cîțu a spus că nu va funcționa carantinarea Bucureștiului și nici a județului Ilfov, așa că se gândește la alte metode prin care să-i facă pe români să se vaccineze. Mai exact, premierul demis Florin Cîțu ar dori să introducă obligativitatea certificatului verde pentru absolut orice activitate din București, inclusiv pentru magazine, dar și pentru…circulație.

Iată ce a răspuns atunci când a fost întrebat dacă va intra sau nu în carantină Capitala, care a depășit joi rata de incidență de 15 la mia de locuitori. ”Nu luăm în discuție. Ați văzut că și anul trecut s-a discutat despre carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului și nu a funcționat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîțu.

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu in Romania
Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu in Romania

”Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”

Premierul demis a spus că a avut o discuție cu ministrul interimar demis al Sănătății, Cseke Attila, și mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activitățile din România.

”Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activitățile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcționare în weekend pentru activități economice în weekend. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a mai spus Florin Cîțu, care a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

”În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă. (…). Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat… Deci sunt trei variante. Eu spun că aceasta ar una dintre cele mai bune măsuri, folosirea certificatului verde”, a spus Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...