Certificatul verde nenoroceşte mall-urile. Vânzările au scăzut semnificativ: „E pustiu, zici că e închis”

Badea Violeta 02.11.2021, 13:48
Certificatul verde nenoroceşte mall-urile. Vânzările au scăzut semnificativ: „E pustiu, zici că e închis”

După ce a fost impusă obligativitatea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale, mall-urilor din Capitală sunt pustii. Patronii magazinelor se plâng că vânzările au scăzut semnificativ. Iată cum a arătat prima săptămână în care doar vaccinați și cei care au trecut prin boală au putut face cumpărărturi.

Mall-urile au rămas fără clienți

Mall-urile din București au fost aproape goale în prima săptămână în care doar vaccinați și cei care au trecut prin boală au putut face cumpărărturi. Cu toate că toamna și-a intrat în drepturi și frigul îi împiedică pe oameni să se bucure de plimbări în aer liber, bucureștenii nu s-au îngrămădit prea tare nici în centrele comerciale.

Patronii magazinelor sunt disperați, fiindcă vânzările au scăzut că aproape 70% și se tem că vor fi nevoiți să pună lacătul pe ușă. Mai mult, românii nu mai par atrași nici de ofertele de Black Friday din cauza restricțiilor pentru cei nevaccinați.

Cei de la Știrile Kanal D au publicat un material care reflectă perfect situația centrelor comerciale din Capitală. Amintim că mall-urile sunt deschise de luni până duminică, de la 9 la 21. Însă, oamenii nu-și mai fac prezența nici în zilele de weekend. De asemenea, difuzoarele centrelor comerciale nu mai anunță reduceri ale unor magazine, ci sunt transmise măsurile de prevenţie pentru noul coronavirus.

„Zici că e închis mall-ul! Așa arată! Nu e nimeni la ora.. Cât e? 13.”, spune un client, conform sursei de mai sus.

Mall-urile au ramas fara clienti
Mall-urile au ramas fara clienti

Patronii magazinelor resimt schimbările în încasări

În lipsa clienților, nici angajații nu mai au de lucru și își ocupă timpul cu diverse lucruri. Unii aranjează marfa, în timp ce alții se uită pe laptop sau telefon.

„Este ora două. Până acum am avut doar doi clienți.”, spune unul dintre ei.

În situația aceasta, patronii magazinelor se tem că nu vor mai avea bani pentru chirie și vor fi nevoiță să închidă. Ei resimt schimbarea și în încasări, dar și la numărul de persoane care le trec pragul.

„Avem și zone în Moldova sau sudul țării unde rata de vaccinare este foarte mică. Acolo scăderea de trafic este de 70% .”, a declarat Adrian Cazu, directorul unui magazin de încălțăminte din București, pentru sursa de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...