Cercetări în Gorj după ce un inspector DSP, infectat cu Covid-19, a decedat

Elena Avramescu 08.03.2021, 13:23
Cercetări în Gorj după ce un inspector DSP, infectat cu Covid-19, a decedat

Un inspector DSP, infectat cu Covid-19, a decedat. S-au demarat verificări în cazul decesului angajatului DSP, de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, după cum a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Miruna Prejbeanu.

Un inspector DSP, infectat cu Covid-19, a decedat

Pe lângă asta, este derulată şi o anchetă la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, iar prefectul Corneliu Răducan Morega a anunţat că va trimite Corpul de control la SJA Gorj pentru a verifica dacă s-au respectat în mod corect toate procedurile în cazul decesului angajatului DSP. Raportul Corpului de control al prefectului o să fie făcut public abia la finalul verificărilor.

Decizia s-a luat după ce un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, infectat cu COVID-19, a decedat sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, la scurt timp după ce a fost preluat de la Spitalul Târgu Cărbuneşti cu o ambulanţă, pentru a fi transferat la o unitate medicală din Bucureşti. Pe drum s-a întâmplat ceva cu totul neașteptat, și anume o siguranţă a tabloului electric al salvării a cedat, iar ventilatorul nu a mai funcţionat.

Un inspector DSP, infectat cu Covid-19, a decedat
Inspector DSP, decedat

Pacientul respectiv era internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti în stare destul de gravă. A fost solicitată ambulanţa pentru transferul dumnealui la Spitalul Universitar Bucureşti, la 15,02 maşina a plecat către spital pentru preluarea pacientului, a fost luat pe ventilator, pentru că avea nevoie de oxigen. La intrarea în Râmnicu Vâlcea, una dintre siguranţele din tabloul electric al ambulanţei a cedat şi ventilatorul nu a mai funcţionat.

Echipajul a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea de a intra în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. La 17,30, pacientul a fost predat în UPU Râmnicu Vâlcea, a fost stabilizat, dar ulterior, din cauza stării de sănătate foarte grave, starea de sănătate a început să se deterioreze, la ora 20,00, deci după două ore şi jumătate de la predarea în UPU. La ora 20,00 acesta a intrat în stop cardiorespirator şi a murit, a declarat duminică, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi.

Adrian-Virgil Dobrin, bărbatul în vârstă de 48 de ani care a decedat, era inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj şi era internat cu COVID-19 la Spitalul Târgu Cărbuneşti de la începutul lunii martie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...