Gorj: Elevii și profesorii se revoltă și vor înapoi la școala online. Câte cereri au fost depuse în acest sens

Elena Avramescu 10.02.2021, 10:10
Gorj: Elevii și profesorii se revoltă și vor înapoi la școala online. Câte cereri au fost depuse în acest sens

Elevii și profesorii se revoltă și vor înapoi la școala online. Se pare că mulți elevi, dar și profesori, s-au obișnuit cu orele online, de acasă, ori le este teama că se vor infecta cu noul Coronavirus, astfel că și-au manifestat intenția de a continua orele de curs în varianta online.

Elevii și profesorii se revoltă și vor înapoi la școala online

Asta se întâmplă în cazul elevilor și profesorilor din Gorj, astfel că nu toți doresc ca orele să se desfășoare la școală, în varianta clasică. Asta reiese din cererile depuse la unitățiile de învățământ și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Se pare că au fost depuse cereri pentru un număr de nu mai puțin de 124 de elevi care ar trebui să meargă la școală. În plus, solicitările au fost completate și de părinții copiilor. În plus, alți 11 profesori au depus solicitări pentru a desfășura cursurile online, după cum a informat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Totuși, motivele par a fi de natură medicală.

Elevii si profesorii se revoltă si vor inapoi la scoala online
Elevii si profesorii vor inapoi la scoala online

Foarte puțini profesori ajung la centrele de vaccinare

Dana Constantinescu a mai declarat că toate cererile vor trebui să fie însoțite de documente medicale, doar așa se vor putea lua decizii în conformitate cu prevederile legale. Până în acest moment sunt izolați 52 de elevi, 21 de profesori și 17 angajați, fiind vorba despre personalul nedidactic din învățământul preuniversitar din județul Gorj.

Momentan, lucrurile nu stau prea bine în privința vaccinării profesorilor din Gorj, fiind blocate în momentul de față, prin reprogramări. Astfel că extrem de puțini profesori ajung la centrele de vaccinare, mai ales cei care au apucat să primească prima doză și acum trebuie să se prezinte pentru doza de rapel.

În acest moment, din 4.000 de cadre didactice, doar 400 au reușit să se vaccineze. Situația nu stă prea bine nici în privința personalului nedidactic și auxuliar situația. Din 1.300 de salariați din cele două categorii, aproximativ 100 au ajuns să se și vaccineze. Totuși, la nivelul județului a fost luată decizia înființării unui centru de vaccinare dedicat profesorilor, fiind vorba de centrul de la Bumbești-Jiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI