Celentano, despre scena virală din Las Fierbinți. Cum i-a venit lui Adrian Văncică ideea monologului din episodul de Crăciun (exclusiv)

Stan Filon 29.12.2021, 10:46
Celentano, despre scena virală din Las Fierbinți. Cum i-a venit lui Adrian Văncică ideea monologului din episodul de Crăciun (exclusiv)

A fost un alt episod de colecție marca „Las Fierbinți”, de Crăciun. Celebrul serial de televiziune a fost lider de audiență, iar oamenii au fost impresionați de două momente cu adevărat artistice. Unul a fost monologul lui Celentano, iar celălalt a fost monologul lui Robi, polițistul satului.

Celentano, ideea din spatele scenei devenite virale, de Crăciun

Celentano, interpretat de Adrian Văncică, a făcut-o din nou! După ce a emoționat întreaga țară, anii trecuți, cu o poezie despre România, actorul a lovit din nou. Când nimeni nu se mai gândea, nici chiar el, Celentano a devenit tată. Monologul său cu Dumnezeu, care a avut loc în timpul nașterii fiicei sale, a descrețit însă frunțile tuturor, dar a și emoționat în același timp.

În plus, Celentano a încercat să spună și o rugăciune, pentru ca mama copilului său să aibă parte de o naștere mai ușoară. Vizbil emoționat, dar și amețit de aburii alcool-ului, Celentano a încurcat rugăciunea „Tatăl Nostru”, cu poezia învațată în clasa I „Tatăl Meu”.

Celentano, ideea din spatele scenei devenite virale, de Craciun
Celentano, ideea din spatele scenei devenite virale, de Craciun

Tatăl nostru vs. Tatăl meu

Dar cum i-a venit această ideea actorului Arian Văncică, care este și scenarist al celebrului serial de la Pro TV? Ei bine, acesta ne-a povestit în exclusivitate cu lux de amănunte de unde această confuzie.

„Poezia la care m-am oprit în serial vine din copilăria mea. E o poezie pe care am învăţat-o din abecedar şi pe care multe generaţii de copii au învăţat-o atunci, în ultimul deceniu al regimului comunist. Nu ştiu dacă ea mai există astăzi în cărţile de clasa întâi, dar ea mi-a lăsat o amintire aparte. Să vă explic! Acasă, mamaia mă învăţa Tatăl nostru ! La şcoală aveam parte de Tatăl meu. Deja în mintea mea de copil se crease o confuzie între Tatăl nostru şi Tatăl meu.

Nu mi-era deloc clar care dintre cele două trebuie folosite sau când trebuie folosită! Am transpus aşadar acel episod din experienţa mea personală în scenariul serialului fiindcă mi s-a părut important. Lui Celentano i se cere într-un moment de răscruce să spună o rugăciune. Urma să vină pe lume un pui de om! Şi printre aburii de alcool, panicat de cele întâmplate, din adâncul amintirile sale, Celentano apelezează la altceva decât la o rugăciune. El începe să recite strofe din această poezie laică. Viaţa ne surprinde deseori cu tot felul de confuzii şi nu ştim întotdeauna ce reacţii vom avea!”, ne-a declarat Adrian Văncică.

Tatăl meu, de Veronica Porumbacu

Poezia interpretată de Celentano în seara de Crăciun, atât cât și-a amintit-o și el, este Tatăl Meu, scrisă de Veronica Porumbacu și sună așa:

-Tatăl meu zideşte case,
Cocoţat pe schele.
El cu fruntea lui ajunge
Până sus, la stele.

-Tatăl meu coboară-n mină,
Ca să smulgă fierul,
Dar pe seară, mult îi place
Să privească cerul.

-Tatăl meu dă ţării pâine,
E pe câmpuri vara,
Are mari oştiri de grâne,
Cât se-ntinde ţara.

-Tata străjuie-n uzine
Marile cuptoare;
Fierbe-n vatră, cu oţelul,
Bulgării de soare.

-Alb halat îmbracă tata
În spital când vine.
Spune-i numai ce te doare,
El te face bine!

-Tata ne deschide-n şcoală,
Cel dintâi caietul,
El ne-nvaţă socotitul,
El, şi alfabetul.

Eu cresc mare lângă tata
Și-nvaț carte bine.
Ca părinții mei să fie
Mândri și de mine.

Serialul las Fierbinți a fost lider de audiență, în seara de Crăciun, când a fost urmărit de nu mai puțin de 2,1 milioane de persoane. Un alt moment special a fost monologul lui Robi, interpretat de Leonid Doni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...