Cele mai tari perle de la Evaluarea Națională 2023. Incredibil ce au scris elevii pe foaia de examen

Corina Oprea 21.06.2023, 09:14
Cele mai tari perle de la Evaluarea Națională 2023. Incredibil ce au scris elevii pe foaia de examen

Elevii au susținut deja prima probă la Evaluarea Națională 2023, la limba și literatura română. Profesorii s-au apucat din timp de corectat și au rămas surprinși de cât de bogată este imaginația copiilor. Unele răspunsuri le-au șocat pe cadrele didactice! Iată ce perle au scris elevii la primul examen.

Ce perle au scris elevii pe foaia de examen

Elevii de clasa a VIII-a susținut acum primul lor examen important din viață: Evaluarea Națională. Au terminat deja prima probă, la limba și literatura română, unde subiectele au fost medii, așa cum au spus cei bine pregătiți, dar tot i-au pus în dificultate pe unii dintre ei.

Profesorii s-au apucat din timp de corectat și au dezvăluit câteva dintre perlele pe care elevii le-au scris pe foaia de examen. Corectorii au rămas șocați de unele răspunsuri, care nu aveau nicio legătură cu rezolvarea corectă a exercițiilor.

Un exercițiu a cerut elaborarea a două enunțuri: unul în care vrrbul „a face” să fie la imperativ negativ și altul în care „ea” să fie complement prepozițional. Un elev a ajuns la concluzia că răsunsul corect este „Nu face pe ea!”

O altă cerință de la Evaluarea Națională a fost transcrierea propoziției subordonate din enunțul „fiecare cunoștea ce sunet scoteau tălăngile de la vacile sale”. Răspunsul unui elev este de-a dreptul șocant: „Vacile sunt subordonatele oamenilor. Tălăngile sunt subordonatele vacilor. Iar sunetul este subordonat tălăngilor”.

O altă cerință la proba de limba română cerea transcrierea a două figuri de stil din primul text dat: „Pirsurile (corect: piercing-urile) și tatuajele.”

Răspunsuri șocante la Evaluarea Națională

Elevii au avut de răspuns și cu „Adevărat” sau „Fals” la unele afirmații, doar una dintre variante fiind corectă. Un candidat, însă, nu s-a putut decide, pentru că ambele păreau corect, așa că a răspuns „între”, acoperind ambele căsuțe.

Când a avut de găsit un element de conținut comun între cele două texte date, un elev a răspuns banal și fără sens: „Elementul comun este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte”. Ca să atingă limita de 30 de cuvinte, a precizat în rezolvare că a citit mai multe texte pentru această probă.

Candidații din clasa a VIII-a au avut și de argumentat importanța respectării regulilor, în 50-100 de cuvinte. Ca să atingă limita de cuvinte, un elev a decis „să bată câmpii”, doar ca să nu dea foaia goală.
„Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”

Urmăriți Impact.ro și pe