Cele mai mari inundatii din istoria Pakistanului. Sute de morți și zeci de mii de persoane izolate

Mihnea Tălău 27.07.2022, 17:41
Cele mai mari inundatii din istoria Pakistanului. Sute de morți și zeci de mii de persoane izolate

Sud-vestul Pakistanului este sub ape. Inundațiile fulgerătoare au făcut ravagii în districtul Lasbella din regiunea Balochistan, lăsând mii de oameni fără adăpost. Sunt și sute de morți, printre care femei și copii.

Bilanțul morților este unul îngrijorător

Ministrul de interne din Balochistan, Mir Ziaullah Langove, a declarat marți că guvernul a mutat 50.000 de familii în locuri sigure în districtele Turbat, Jhal Magsi și Lasbella din provincie.

Bilanțul morților în urma ploilor și incidentelor legate de inundații a atins pragul de 105 în Balochistan, a declarat directorul general al Autorității provinciale de gestionare a dezastrelor (PDMA), Naseer Ahmed Nasar, transmite presa locală.

El a adăugat că 34 de copii și 30 de femei se numără, de asemenea, printre morți.

Situația din districtul Lasbella l-a determinat pe ministrul șef Mir Abdul Quddus Bizenjo să ordone evacuarea persoanelor blocate cu ajutorul unui elicopter.

„Am evacuat 50 de persoane blocate în districtul Lasbela”, a declarat Nasar.

Cea mai mare parte a districtului Lasbela a fost inundată, iar oamenii au rămas blocați pe acoperișul colibelor lor. Locuitorii sunt îngroziți întrucât peste tot în zonele rezidențiale există foarte multă apă.

Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA) a furnizat, de asemenea, elicoptere pentru a evacua persoanele blocate în districtul Lasbela.

„NDMA este angajată în operațiunea de salvare și elicopterele au fost furnizate de ei”, a declarat un comunicat oficial emis marți seara. Inundațiile au spălat, de asemenea, diverse porțiuni ale autostrăzii Quetta-Karachi, ceea ce a provocat suspendarea traficului.

În plină căldură, din cauza inundațiilor, traficul pe autostrăzi a fost suspendat

Hotelurile situate pe autostrada Quetta-Karachi au rămas pline de pasageri în căldură toridă, care nu pot călători pe autostrăzi din cauza inundațiilor.

Femeile și copiii au rămas cei mai afectați de suspendarea traficului pe autostrăzi.

„Guvernul încearcă să restabilească conectivitatea rutieră între Quetta și Karachi”, a declarat Langove.

El a declarat că guvernul a furnizat produse de bază și alte articole necesare persoanelor afectate de inundații.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...