Cele mai iubitoare rase de pisici – Top 6 rase „sufletiste“

Emanuela Pană 31.01.2021, 14:17

Pisicile se poziționează pe primele locuri în topul celor mai populare și îndrăgite animale din lume, pentru că sunt iubitoare, răsfățate și jucăușe. Unde mai pui că aceste ghemulețe de blană sunt extrem de drăgute. Chiar dacă au enervantul obicei de a distruge lucruri din casă, pisicile știu întotdeauna cum să obțină ce vor de la „sclavii“, am vrut să spunem… stăpănii lor. Află în continuare care sunt cele mai iubitoare rase de pisici.

Cele mai iubitoare rase de pisici

Există o varietate de rase de pisici, fiecare dintre ele având caracteristici și comportamente aparte. Chiar dacă pisicile sunt recunoscute ca fiind independente, lăsând impresia că nu te vor iubi niciodată așa cum ar face-o un câine, asta nu înseamnă că nu există și rase prietenoase, sociabile și extrem de iubitoare cu stăpânii lor.

Studiile de specialitate arată că prezenta unei pisici în locuință reduce nivelul stresului și combate starea de anxietate. Mai mult, persoanele care au o pisică în casă de mai bine de 10 ani sunt mai puțin predispuse să sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

Haideți să aflăm împreună care sunt cele blânde, pufoase, jucăușe și iubitoare feline din lume.

1. Pisicile Ragdoll

Pisicile Ragdoll („păpușă de cârpă“) se află în topul celor mai iubitoare rase de pisici, fiind mai mereu mulțumite, fericite și prietenoase. Sunt renumite pentru natura lor relaxată și detensionată, ceea ce face din ele animale perfecte de companie. Când este luată în brațe, pisica Ragdoll „se predă“ și te lasă să o iubești. Pe lângă faptul că e plină de afecțiune, este și una dintre cele mai frumoase specii de feline. Această rasă de pisică nu este prietenoasă doar cu membrii familiei, ci știe să se comporte și cu musafirii.

2. Pisica Siameză

Pisica Siameză este recunoscută pentru faptul că este pretențioasă, însă este și foarte fidelă. Aceasta „crede“ că stăpânii sunt asemenea ei, ridicându-se la nivelul așteptărilor pe care și ea le are. O pisică Siameză nu va rata nicio ocazie pentru a-ți arăta afecțiune, însă, așteaptă, la rândul ei, multă atenție. Această felină își dorește să fie tratată ca cel mai important membru al familiei.

Citește și: Mituri despre câini și pisici – 7 mituri false, demontate

Topul celor mai afectuoase feline

3. Pisica Persană

Pisica Rersană are o înfățișare regală, blăniță lungă și greu de întreținut și o figură care lasă impresia că sunt foarte greu de mulțumit. În realitate, această felină este prietenoasă, sociabilă și are nevoie de multă atenție și dragoste din partea stăpânilor. Adoră să stea ghemuită la picioarele omului ei și îi mulțumește prin tors pentru atenția pe care i-o acordă. Deși adoră copiii, pisica Persană este ideală pentru persoanele singure, care au nevoie de îngrijire și dăruire.

Rase de pisici blânde și iubitoare. Top 6
Rase de pisici blânde și iubitoare. Top 6

4. Tonkineza

I se mai spune și „pisica 2 în 1“: și siameză, și birmaneză. Tonkineza se remarcă prin comportamentul ei sociabil și jucăuș, fiind ideală pentru o familie cu copii. Această pisicuță a împrumutat destule trăsături și obiceiuri de la „părinții“ ei (fiind rezultatul încrucișării birmanezei cu siameza), dar și-a dezvoltat și unele caracteristici ale ei. Spre exemplu, spre deosebire de siameza, acestei feline îi place să se odihneacă mai mult timp. Tonkineza se numără printre cele mai blânde rase de pisici.

5. Exotic Shorthair

Acestei pisicuțe îi șade cel mai bine în poala stăpânului. Este o felină docilă, însetată de iubire și afecțiune. Cu toate că nu este extrem de activă, ceea ce nu este un lucru rău pentru că nu are tendința de a alerga (și, implicit, dărâma lucruri în calea ei), asta nu înseamnă că nu este o pisică jucăușă.

6. Pisica Burmeză

Pisica Burmeză este, probabil, cea mai blândă felină din lume, ceea ce o face partenerul ideal pentru cei mici. Este afectuoasă și se atașează extrem de repede de stăpâni, fie că sunt pitici sau adulți. Pisica Burmeză este foarte răbdătoare cu copiii care se joacă în preajma ei, manifestând toleranță chiar și atunci când aceștia o trag de coadă sau de urechi. Este topită după atenție și adoră se se ghemuiască pe canapea și să toarcă la mângâierile tale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...