Cele mai frumoase și atractive orașe din lume: unde trebuie să te muți ca să fii fericit

Gabriel Peneș 23.03.2023, 17:04
Cele mai frumoase și atractive orașe din lume: unde trebuie să te muți ca să fii fericit

Odată cu reducerea restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, tot mai mulți oameni au ales să se mute în alte orașe decât cele în care trăiau înainte de problemele generate de coronavirus. Un raport lansat recent de Boston Consulting Groupa a cuprins și un top al celor mai atractive orașe din lume în care oamenii și-ar dori să trăiască.

Cele mai frumoase și atractive orașe din lume

Conform unui raport lansat recent de Boston Consulting Group (BCG), intitulat „Cities of Choice: Are People Happy Where They Live?” („Orașe de ales: Sunt oamenii fericiți acolo unde trăiesc?”), 50% dintre rezidenții urbani s-au mutat deja într-un oraș nou, iar 48% iau în considerare această schimbare în viitor.

Raportul se bazează pe sondaje efectuate pe mai mult de 50.000 de locuitori din 79 de orașe din întreaga lume pentru a înțelege ce îi determină pe rezidenții urbani să vrea să se mute sau invers, să dorească să rămână.

„Relocarea este mai ușoară acum decât oricând. Provocarea pentru autoritățile locale este de a înțelege ceea ce îi face pe rezidenți fericiți, astfel încât să-i poată păstra pe cei actuali și să-i atragă pe alții noi”, a declarat Vladislav Boutenko, Managing Director și Senior Partner al BCG, și coautor al raportului. „Pentru a obține acest lucru, autoritățile trebuie să fie conștiente de avantajele și dezavantajele orașelor pe care le conduc”.

Raportul a împărțit orașele în patru categorii: metropole, orașe mari, orașe mijlocii și orașe în curs de dezvoltare.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Cele mai frumoase și atractive orașe din lume: unde trebuie să te muți ca să fii fericit
Londra, capitala Marii Britanii, este metropola pe care cei mai mulți oameni ar alege-o ca să trăiască

Unde trebuie să te muți ca să fii fericit

Pentru a intra în topul „Cities of Choice” al BCG, orașele cu pricina au trebuit să arate că stau bine la capitole ca: oportunități economice, calitatea vieții, capital social, interacțiunea cu autoritățile și viteza schimbării, informează economedia.ro.

Astfel, la categoria „metropole” – definite ca aglomerări urbane având peste 10 milioane de locuitori – pe primele două locuri s-au clasat Londra și New York, în timp ce la secțiunea „orașe mari” – cu populație peste 3 milioane de locuitori – Washington DC, Singapore și San Francisco sunt liderii grupului.

În privința „orașelor mijlocii” – definite ca fiind localități cu o populație urbană de mai puțin de 3 milioane de locuitori – Copenhaga, Viena și Amsterdam ocupă primele trei locuri și se remarcă prin scoruri mari la capitolul calitatea vieții.

În ceea ce privește „orașele în curs de dezvoltare” – caracterizate prin rata ridicată de creștere și urbanizare, dar cu o calitate a vieții mai scăzută – opțiunile s-au dus către Bangalore, Mumbai și Delhi.

Singurul oraș din Europa Centrală și de Est cuprins în top a fost Varșovia, la categoria „orașe mijlocii”.

Concluziile sondajului arată că pandemia a avut un impact negativ asupra scorurilor orașelor în 2022, doar opt orașe primind evaluări mai mari de la propriii rezidenți decât în ​​2021.

„Pandemia COVID-19 a fost un test puternic pentru majoritatea orașelor. De fapt, multe orașe nu au ieșit încă pe deplin din această situație”, a declarat Hans-Paul Bürkner, Global Chair Emeritus al BCG și coautor al raportului. „Autoritățile trebuie să răspundă la întrebarea: care sunt imperativele pentru viitor pentru ca rezidenții urbani să trăiască fericiți în aceste orașe? Oamenii s-au schimbat, prin urmare și orașele trebuie să se schimbe.”

Pentru cei interesați sau, pur și simplu, doar curioși, aportul integral poate fi citit AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....