Bucureștiul, în topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume. În 2014 România domina clasamentul mondial

Anca Manolica 17.02.2023, 20:52
Bucureștiul, în topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume. În 2014 România domina clasamentul mondial

În zilele noastre, internetul rapid este o necesitate. Fie că ai nevoie de el atunci când îți desfășori activitatea laborativă, fie că ești doar un navigator ocazional, internetul lent este o adevărată pacoste. Așadar, pe măsură ce devenim mult mai dependenți de internet, viteza a devenit din ce în ce mai importantă. Iată cum arată topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume. Bucureștiul se află pe listă.

Bucureștiul, în topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume

Viteza internetului se măsoară în megabiți pe secundă, sau MBPS. Cu cât este mai mare MBPS, cu atât mai repede poți descărca și utiliza date pe o varietate de platforme, inclusiv pe laptop, tabletă și telefon mobil.

Totodată, există mai mulți factori diferiți care contribuie la viteza internetului tău. Tipul de conexiune la internet pe care îl folosești, capacitățile site-ului pe care îl accesezi și numărul de persoane care utilizează conexiunea sunt toate exemple de factori care pot încetini viteza.

Firește, există zone din lume cu viteze de internet mai rapide decât altele. Chiar și zonele îndepărtate ale lumii sunt capabile să aibă viteze de internet care rivalizează cu cele din marile orașe. Descoperă, în rândurile de mai jos, topul actual al primelor 10 orașe cu cele mai rapide viteze de internet din lume, potrivit Indicelui Global Speedtest al Ookla.

Cum arată acest top

Ookla a analizat în prima lună a anului vitezele medii de internet mobil și de bandă largă în 200 de orașe din 179 de țări din întreaga lume. În ceea ce privește internetul mobil, Dubai s-a clasat pe primul loc, urmat de Ar-Rayyan, Beijing și Shanghai, în timp ce Beijing, Abu Dhabi și Shanghai au fost pe primul loc în ceea ce privește vitezele de bandă largă.

Bucureștiul, în topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume
Bucureștiul, în topul orașelor cu cea mai bună viteză de internet din lume

Top 10 orașe cu cele mai bune viteze de bandă largă în ianuarie 2023

  1. Beijing – 277.57 Mbps
  2. Abu Dhabi – 247.47 Mbps
  3. Shanghai – 236.01 Mbps
  4. Bangkok – 228.29 Mbps
  5. New York – 224.86 Mbps
  6. Valparaiso – 222.08 Mbps
  7. Madrid – 213.98 Mbps
  8. Lyon – 213.95 Mbps
  9. Geneva – 210.56 Mbps
  10. București – 208.90 Mbps

Într-un clasament al statelor lumii, realizat în anul 2014, România ocupa locul trei la viteza de conectare la internet în lume după Hong Kong şi Singapore, cu o medie de 55.71 Mbps, potrivit unui raport al NET INDEX, bazat pe datele furnizate de Speed Test.

Totodată, cinci oraşe de la noi din țară se află în primele zece din lume având cea mai mare viteză la internet. Timișoara era fruntașă, cu o medie de 99.13Mbps, urmată de Bucureşti, cu o medie de 81.86 Mbps. Pe locul 5 în top se situa Braşov, cu 65.83 Mbps, pe o poziție mai jos era Iaşi, cu 60.11 Mbps, iar pe locul 9 se afla Cluj-Napoca, cu o viteză medie de 55.86 Mbps.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...