Cele mai frumoase scrisori de 8 martie trimise de copii pentru mamele plecate la muncă în străinătate. Cum au ajuns la părinți

Mirabela Năstase 08.03.2020, 17:24
Cele mai frumoase scrisori de 8 martie trimise de copii pentru mamele plecate la muncă în străinătate. Cum au ajuns la părinți

Copiii ale căror mame au plecat în străinătate, incluși în programele Organizației ”Salvați Copiii” și-au scris dorul pe felicitări făcute cu ocazia zilei de 8 Martie. Scrisorile au și ajuns la mamele lor care sunt plecate la muncă în Italia, Germania, Austria, Spania, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Franţa şi Olanda, Acestea nu au putut fi alături de copiii lor de Ziua Mamei.

Cele mai frumoase scrisori de 8 martie trimise de copii pentru mamele plecate la muncă în străinătate

Un băiețel i-a scris mamei sale că își dorește să fie lângă el și să petreacă timpul pierdut:

„Dragă mamă, îţi doresc o primăvară frumoasă, la fel ca tine. Mi-aş dori să fii lângă mine, să fim unul lângă celălalt şi să petrecem timpul pe care l-am pierdut. Chiar dacă nu eşti aproape de mine, să ştii că mă gândesc mereu la tine şi abia aştept să vii acasă”.

sursa foto: news.ro
sursa foto: news.ro

Și sora băiețelului și-a scris dorul pe de mamă pe hârtie:

„Dragă mamă, îţi doresc o primăvară frumoasă, aşa ca tine. Să ştii că îmi este foarte dor de tine şi te aşteptăm acasă. Te iubesc, mamă! Şi la mulţi ani! Că tot e şi ziua ta îţi doresc multă sănătate. Cu drag, Alina.”

Maria, este de asemenea, printre copiii care au scris și au desenat cu gândul la mama ei plecată. Are nouă ani și adoră muzica și șotronul. Se înțelege bine cu sora ei mai mare, Ioana, și ambele își iubesc bunicii. Ceea ce nu înțeleg ele este de ce nu pot sta alături de părinții lor, pe acre îi văd doar o dată pe an, când merg în vacanță la ei, în Spania. Iar cel mai greu le este de sărbători, când sunt privați de bucuria de a fi împreună cu părinții lor.

„Este firesc ca părinţii să facă tot ce le stă în putinţă pentru binele copiilor lor. Vulnerabilitatea emoţională a copiilor rămaşi acasă este deja destul de mare, iar în preajma sărbătorilor devine copleşitoare. De aceea, pe lângă implicarea lor în activităţi de socializare în astfel de perioade, îi stimulăm să îşi exprime şi să transmită trăirile şi emoţiile către mamele aflate departe. Felicitările şi scrisorile aduc mamelor un strop de fericire de ziua lor, chiar dacă nu pot înlocui căldura unei îmbrăţişări”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii, pentru news.ro.

sursa foto: news.ro
sursa foto: news.ro

În această campanie, numită ”Mi-e dor de tine, mamă”, derulată de compania de curierat DPD România și de Organizaţia Salvaţi Copiii România, peste 100 de copii și-au scris dorul de mamele lor aflaate la mare depărtare.

„Ştim că de 8 Martie se obişnuieşte ca mamele din România să primească felicitări realizate la clasă de către copiii lor. Iar din cauza distanţei, mamele plecate la muncă în străinătate nu au parte de această bucurie. Ne-am gândit la ele, dar şi la micuţi atunci când am decis să expediem aceste scrisori pline de emoţie”, a declarat Elena Andrei, director de marketing la firma de curierat DPD România, potrivit aceleiași surse.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, nu mai puțin de 85.089 de copii aveau părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în septembrie 2019, din care 15.910 copii cu ambii părinţi plecaţi şi 11.205 copii cu părintele unic susţinător plecat.

Încă din 2010, Organizația Salvați Copiii dezvoltă servicii de suport specializat, adresate copiilor rămași acasă, dar și părinților sau reprezentanților legali. Aceste servicii sunt asigurate în 17 centre locale, constând în consilierea psihologică, pregătire școlară suplimentară, consiliere și suport persoanelor care îi îngrijesc. Până acum, peste 8.500 de copii şi 5.900 de adulţi au beneficiat de sprijin.

Urmăriți Impact.ro și pe