În Cartea Sfântă puteți găsi cele mai frumoase nume de fete din Biblia Ortodoxă. Nu puține au fost cazurile când viitarii părinți au intrat în impas, atunci când și-au dat seama că nu știu ce nume să aleagă pentru bebelușul lor. Ei bine, în Biblie puteți găsi cele mai frumoase nume de fetițe, dar ș ice semnifică ele.
Biblia rămâne o sursă populară de nume feminine pentru unele națiuni. În Biblie găsiți nume predominant evreiești dar și ebraice. Pot fi cu siguranță o sursă de inspirație.
În Sfânta Scriptură sunt menționate mai multe femei purtând acest frumos nume. Numele vine din ebraică și înseamnă a împodobi, a înfrumuseța. Ada a fost soția lui Lameh, unul dintre urmașii lui Cain, fiul lui Adam și al Evei.
Abigail este numele purtat de cea de-a treia soție a lui David. Ea a fost o femeie bună, discretă și frumoasă. Provine de la „avi” care înseamnă „tată” și „gayil” care poartă semnificația de „bucurie”. De asemenea, Abigail era extrem de înțeleaptă.
Amalia a fost soția regelui Joram, mama regelui Ahazia. De asemenea, a fost regina regatul Iudeii
Ariel înseamnă „leul lui Dumnezeu”. Ierusalimul mai era numit şi „Ariel”, în Vechiul Testament. Acest nume foate fi folosit atât ca formă feminine cât și masculine.
Sfânta Muceniță Agata a fost o tânără frumoasă și bună, care a preferat să moară ca o martiră decât să se lepede de credința în Hristos. Numele ei înseamnă bunătate.
Andreea este corespondentul numelui Andrei și înseamnă bărbăție și curaj. Sfântul Apostol Andrei, fratele Sfântului Pavel a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus.
Sfântul Apostol Andrei, fratele Sfântului Pavel a sfârşit prin răstignire pe o cruce în formă de X, simbolul acesta devenit cunoscut ca şi Crucea Sfântului Andrei.
Cassia a fost fiica mijlocie a lui Iov. Din ebraică înseamnă – „scorțișoară, flori de scorțișoară.
Grecescul Dorothea a fost purtat în secolul al 4-lea de către martira Dorothea de Caesarea. De asemenea, a fost purtat în secolul al 13-lea de către Sfânta Dorothea de Montau. Aceasta era patroană a Prusiei.
Numele Elena este sărbătorit în calendarul ortodox pe 21 mai și are o încărcătură puternică. Este o zi destinată sărbătoririi Sfinților Constantin și Elena. De asemenea, în calendarul catolic, se sărbătorește în data de 18 august. Elena a fost mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare.
Se spune că acest nume ar fi unul simbolic pentru Mesia, fiind menționat în cartea profetului Isaia, unde este specificat acest aspect. Acesta este unul ebraic, iar în limba română vine tradus ca „Dumnezeu este cu noi”, elementul „el”.
În Vechiul Testament, Jezebel era soția cea rea a lui Ahab, regele Israelului. Este de origine ebraică, care înseamnă „neînflăcărat”. Se spune că aceasta și-a găsit sfrșitul mâncată de câini, îndeplinind astfel profeția lui Elijah.
Este un nume de origine ebraică, care provine de la – Le’ah = „obosit”. Poate fi derivat și de la un nume caldean, însemnând „stăpână” sau „conducătoare” în asiriană
Este numele purtat de Naomi în Vechiul Testament. Este un nume de origine ebraică, ce înseamnă „amar”. Marta
În Biblie, Martha era sora Mariei și a lui Lazar și este sfânta protectoare a meseriilor domestice. Numele a fost reintrodus și popularizat de către puritani. Onomastica este sărbătorită în data de 4 iunie.
Rebecca este unul dintre cele mai speciale nume. Este ebraic, iar Rivqah, posibil însemnând „o capcană”. Rebecca era în Vechiul Testamentsoția lui Isac, mama lui Esau și Iacob. Se spunea despre ea că era extrem de frumoasă la chip.
În Vechiul Testament, era soția lui Abraham și l-a născut pe Isac la vârsta de 90 de ani. Numele ei era inițial Saray, dar Dumnezeu i l-a schimbat. Sarah este o prințesă nobilă. Numele înseamnă „doamnă” sau „prințesă” în ebraică.
Tamara înseamnă în ebraică „palmier”. În Vechiul Testament, Tamara era atât nora lui Iuda, cât și una din fiicele lui David.
În spatele numelui Zina există o semnificație deosebită. Zina din greaca veche reproduce numele zeului Zeus. În Epistola către Tit, Pavel se referă la el ca la un „legalist”: „Aveți grijă să-i trimiteți Zinei legalistul și Apolo, astfel încât să nu le lipsească nimic.” Între timp, numele a devenit feminine, cu forma prelungită de Zinaida.