Cele mai bune filme cu Macaulay Culkin. Ce roluri a jucat după „Singur acasă“

Emanuela Pană 28.11.2020, 18:00

În fiecare an, magia sărbătorilor de iarnă este perfect completată de filmul „Singur acasă“, care reușește mereu să facă audiență la TV. Macaulay Culkin a cunoscut succesul datorită rolului Kevin McCallister din această superproducție, însă și-a pierdut reputația din cauza problemelor cu drogurile pe care le-a avut în trecut. Cu toate că actorul a reuşit să-şi pună viața în ordine şi să scape de substanțele care i-au ameninţat existenţa, acesta nu a mai putut să ă revină în forţă în lumina reflectoarelor şi să atingă, din nou, succesul pe care l-a avut în anii ’90. Chiar și așa, Culkin a lăsat „moștenire“ câteva filme pe care trebuie să le vezi.

Cele mai bune filme cu Macaulay Culkin

Când spui Crăciun, spui „Home alone“ (Singur acasă) și este clar pentru toată lumea de ce. Pro TV a făcut o tradiție din difuzarea celor două filme cu Macaulay Culkin, fapt care nu ne displace, din contră. În 2018, la 28 de ani de la lansarea primei părți din trilogia „Singur acasă“, Culkina refăcut scenele din film pentru o reclamă Google Assistant. E inutil să-ți povestim spotul pentru că și-ar pierde tot farmecul, așa că te lăsăm să dai play și să te bucuri de noua variantă.

De asemenea, în caz că nu ai băgat de seamă cât de repede a trecut timpul, îți spunem că puștiul teribil din primele două părți ale filmului „Singur acasă“, film care încă se bucură de un succes incredibil, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, a împlinit în lun august 40 de ani. Actorul, numit cândva „copilul minune de la Hollywood-ului“, le-a transmis familor un mesaj amuzant chiar de ziua lui.

„Hei, vreți să vă simțiți bătrâni? Am 40. Cu plăcere!“, nota Culkin pe Twitter.

Seria „Singur acasă“ a avut încasări uriașe: 285 de milioane de dolari numai în Statele Unite. De menționat Macaulay Culkina fost ales dintre alţi 200 de candidaţi pentru rolul lui Kevin McCallister. Pentru rolul din primul film al trilogiei, actorul a primit 100.000 de dolari, iar pentru cea de-a doua parte a primit nu mai puțin de 4,5 milioane de dolari.

După succesul răsunătorpe care l-a avut cu cele două filme, Culkin a mai jucat în câteva, însă în perioada adolescenței a intrat într-un con de umbră, pentru ca mai apoi să se răspândească vestea că are aprobleme cu drogurile și cu alcoolul, fiind chiar reținut pentru posesie de substanțe interzise. Din fericire, actorul nu a ajuns la închisoare.

Citește și: Cele mai bune filme cu Leonardo diCaprio – talent pur în 6 roluri extrem de diferite

Top 10 producții cu actorul din „Singur acasă“

În continuare vă vom prezenta o listă de 10 filme cu Macaulay Culkin, clasate de la cel mai slab la cel mai bun, care este, evident, „Singur Acasă“.

În ce filme a mai jucat vedeta din „Singur acasă“
În ce filme a mai jucat vedeta din „Singur acasă“

10. Party Monster (2003)

După nouă ani de pauză, Culkin s-a întors pe platourile de filmare pentru a juca rolul unei persoane din viața reală, celebrul promotor de petreceri Michael Alig, în „Petrecăreţul“. Filmul nu a fost exact revenirea pe care mulți ar fi așteptat-o, primind în mare parte recenzii negative.

9. The Good Son (1994)

Elijah Wood este alături de Culkin în thrillerul psihologic „Fiul cel bun“, unde cel din urmă interpretează un băiat obsedat de moarte. Cu acest rol, Culkin a fost nominalizat pentru cel mai bun ticălos la „MTV Movie Awards“.

8. Richie Rich (1994)

La scurt timp după „Singur acasă“, Culkin a jucat rolul unui copil izolat în „Richie Rich“. Filmul este o adaptare a personajului de către Harvey Comics.

7. The Pagemaster (1993)

Tânărul Richard Tyler, interpretat de Culkin, este transformat în animație și trebuie să lupte în filmul „Stăpânul cărților“, care îl mai are în rol principal și pe Christopher Lloyd.

6. Saved! (2004)

În „Salvat!“, Culkin îl joacă pe fratele paraplegic al personajului lui Mandy Moore. La patru ani de la lansare, filmul a fost adaptat într-un muzical popular.

5. Uncle Buck (1989)

În acest film, John Candy îl interpretează pe unchiul titular care îl îngrijește pe tânărul Culkin și pe surorile sale, actrițele Jean Louisa Kelly și Gaby Hoffmann, nominalizată la „Emmy“. „Unchiul Buck“ a fost regizat de John Hughes, care a devenit ulterior și producător al seriei „Singur acasă“.

4. My Girl (1991)

Macaulay Culkin și Anna Chlumsky („Veep“), care a fost nominalizată de șase ori la „Emmy“, au jucat ca cei mai buni prieteni în „Fata mea“. Cei doi actori au câștigat „Best Kiss“ la „MTV Movie Awards“.

3. Jacob’s Ladder (1990)

Deși necreditat, Culkin apare în „Scara lui Jacob“ ca fiul lui Jacob, Gabe. Filmul a fost întâmpinat cu recenzii pozitive la acea vreme, având o moștenire durabilă și un impact asupra altor filme de groază precum „Silent Hill“ („Dealul tăcut“).

2. Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Revenind la cererea populară, Culkin și-a reluat rolul de Kevin McCallister în „Singur acasă 2 – Pierdut în New York“, film care a fost primit cu mare căldură de public.

1. Home Alone (1990)

Filmul semnat al lui Culkin va fi pentru totdeauna „Singur acasă“, unde acesta îi dă viață personajului Kevin McCallister, un băiețel care își protejează casa și vecinii de spărgători. Această superproducție i-a adus lui Macaulay Culkin singura sa nominalizare la „Globul de Aur“, notează goldderby.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI