Cele mai bune filme cu Leonardo diCaprio – talent pur în 6 roluri extrem de diferite

Daria Petrescu 11.11.2020, 10:22
Cele mai bune filme cu Leonardo diCaprio – talent pur în 6 roluri extrem de diferite

Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai apreciați actori. A interpretat roluri memorabile de-a lungul anilor și a fost nominalizat la Oscar de mai multe ori. Leonardo împlinește 46 de ani pe 11 noiembrie și rămâne în continuare unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood. Iată cele mai bune filme cu Leonardo DiCaprio, în care a apărut în roluri extrem de diferite.

Cele mai bune filme cu Leonardo DiCaprio

De-a lungul anilor, Leonardo a făcut furori în cinematografie. Chiar dacă nu a primit multe premii, munca și devotamentul lui au fost admirate atât de critici cât și de fani, care l-au felicitat pentru rolurile deosebite.

Titanic, 1997

Atunci când faci un top al celor mai bune filme cu Leonardo di Caprio, este imposibil să nu treci pe listă Titanic, un adevărat fenomen în 1997. Cu toate astea, a fost considerat de foarte mulți, un film mult prea lacrimogen. De altfel, Titanic i-a adus lui Leo faima internațională și l-a transformat într-un adevărat sex symbol. Filmul a primit 13 nominalizări la Oscar, câștigând 10 trofee, inclusiv cel mai bun film al anului și cel mai bun regizor. Din păcate di Caprio nu a primit atunci nici măcar o nominalizare și mulți au criticat acest lucru.

Inception, 2011

Este un SF captivant, în care di Caprio joacă rolul unui hoț profesionist, care fură informații infiltrându-se în subconștientul oamenilor. Și de astă data, Leo a interpretat un rol memorabil, filmul fiind extrem de apreciat. A fost regizat de Christopher Nolan a primit opt nominalizări la Oscar.Nu a primit însă un Oscar pentru mai bun film al anului.

Catch Me if You Can, 2002

Acest film i-a avut în rolurile principale pe cu Leonardo di Caprio, Christopher Walken și Tom Hanks. A fost regizat de Steven Spilberg. Povestea se bazează pe viața lui Frank Abagnale, care, înainte de împlinirea vârstei de 19 ani, a realizat escrocherii în valoare de milioane de dolari. În acest film, Leonardo a interpretat un rol memorabil. Transformându-se de la un personaj la altul. Acest lucru l-a făcut unic.

What’s Eating Gilbert Grape, 1993

Pentru acest film, Leonardo di Caprio a primit prima nominalizare la Oscar, pentru cea mai bună interpretare într-un rol secundar. Leo joacă extrem de convingător rolul unui adolescent cu retard psihic. Criticii au fost de părere că acesta a fost unul dintre cele mai bune roluri interpretate de Leonardo Di Caprio. Nici de această data el nu a primit un Oscar. What’s Eating Gilbert Grape a fost unul dintre cele mai bune filme în care acesta a jucat.

The Aviator, 2004

Filmul a fost regizat de Martin Scorsese, cu di Caprio în rolul principal. A primit 11 nominalizări la Oscar. În film, Leonardo a jucat rolul lui Howard Hughes, un inventator și un om de afaceri milionar, potrivit life.ro. Nu a câștigat un Oscar, deși a fost nominalizat pentru cea mai bună interpretare într-un rol principal. De altfel, filmul a fost apreciat și de critici.

The Revenant, 2015

În 2015 a venit și mult râvnitul Oscar, pentru The Revenant, 2015. Leonardo di Caprio a făcut un rol memorabil. Filmul a fost regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu. Rolul jucat de actor, Hugh Glass,  a fost unul convingător, în opinia multora . Acest film a primit 12 nominalizări la Oscar.

Urmăriți Impact.ro și pe