Cele 4 obiceiuri care distrug bateria telefonului mobil. Greșeli pe care nu trebuie să le mai faci

Ana Anitoiu 06.10.2022, 16:12
Cele 4 obiceiuri care distrug bateria telefonului mobil. Greșeli pe care nu trebuie să le mai faci

Cele patru obiceiuri ce distrug bateria telefonului mobil ar trebui să fie cunoscute de toată lumea. Specialiștii recomandă evitarea acestor greșeli, astfel încât dispozitivul să poată fi folosit fără probleme pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Ce durată de viață au bateriile telefoanelor mobile

Bateriile cu litiu, ce sunt folosite pentru cele mai multe dintre telefoanele mobile, au o durată de viață medie cuprinsă între 300 și 500 de cicluri de încărcare. Prin urmare, presupunând că se consumă câte un ciclu complet în fiecare zi, bateria smartphone-ului are o durată de viață de un an până la un an și jumătate.

Însă, obiceiurile de încărcare, folosirea anumitor aplicații mobile și chiar a unor accesorii conectate la telefoanele inteligente pot accelera degradarea bateriilor acestora.

Cele 4 obiceiuri care distrug bateria telefonului mobil
Unele obiceiuri afecteaza bateria telefonului mobil. Foto: unsplash.com

Patru obiceiuri ce afectează bateria telefonului mobil

În cazul persoanelor care folosesc telefoanele de dimineață până seara, chiar și în pat, durata de viață a bateriei va scădea considerabil. Astfel, specialiștii recomandă folosirea mai cumpătată a dispozitivului. Iată alte patru obiceiuri ce afectează bateria telefonului mobil.

Unul dintre obiceiurile cu efecte nedorite asupra bateriei telefonului mobil este utilizarea unui încărcător nepotrivit. Acesta poate scurta durata de viață a oricărei baterii. Specialiștii au atras atenția că sunt recomandate cele originale.

Un alt obicei ce duce la deteriorarea bateriei telefonului mobil este încărcarea atunci când dispozitivul este cald. Cuplat la un întrerupător atunci când deja are o temperatură ridicată, acesta se poate supraîncălzi, iar bateria va fi afectată. De altfel, este recomandată și renunțarea la husă în timpul încărcării.

Alt obicei greșit despre care numeroase persoane nici nu știu că este eronat este încărcarea telefoanelor mobile până la 100%. Pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului, este recomandat să mențineți nivelul de energie între 20 și 80%.

Cel de-al patrulea obicei ce duce la deteriorarea bateriei telefonului mobil este lăsarea Bluetooth-ului, WiFi-ului sau geolocalizării activate tot timpul. În acest fel, se consumă energie în mod inutil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...