Cel puțin 10 morți după incendiu la un spital covid din Macedonia de Nord. ”Numărul ar putea crește”

Iancu Andreea 09.09.2021, 11:59
Cel puțin 10 morți după incendiu la un spital covid din Macedonia de Nord. ”Numărul ar putea crește”

O nouă tragedie în spitalele Covid. Un incendiu a luat viața a cel puțin 10 persoane, după ce un spital covid din Macedonia de Nord a fost cuprins de flăcări. Unitatea medicală era destinată bolnavilor de Covid-19 și fusese construită în nord-vestul țării, în urmă cu un an de zile, după izbucnirea pandemiei. Din păcate, cel puțin 10 morți estimează autoritățile din regiune, care se așteaptă ca numărul victimelor să crească în următoarele ore.

Incendiu la un spital Covid din Macedonia de Nord. Cel puțin 10 victime au fost anunțate

În timp ce naționala de fotbal disputa un meci cu România, miercuri seara, 8 septembrie, autoritățile din regiune au fost alertate din cauza unui incendiu la un spital Covid din Macedonia de Nord, potrivit unui anunț al ministrului Sănătății, Venko Filipce, conform Agerpres. Flăcările au izbucnit într-un spital construit la Tetovo, în nord-vestul ţării, acolo unde erau îngrijiți bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Bilanțul preliminar al exploziei urmate de incendiu este de zece morți, însă numărul victimelor poate crește de la o oră la alta dat fiind faptul că există multe persoane rănite în urma tragediei.

Un accident teribil a avut loc la Tetovo, care s-a soldat cu pierderea multor vieţi. Până în prezent, zece persoane au fost confirmate decedate, dar acest număr ar putea creşte, a transmis ministrul macedonean, alături de mesajul său de condoleanţe pentru familiile îndoliate.

Cel puțin 10 morți după un incendiu la un spital covid din Macedonia de Nord
Incendiu la un spital covid din Macedonia de Nord

Macedonia de Nord, lovită de al patrulea val al pandemiei și incendii de vegetație

Incendiul, care a provocat mai multe victime, a fost anunţat în jurul orei 20.00. Echipajele de pompieri ajunse la fața locului au reușit să stingă flăcările în aproximativ 45 de minute. Astfel, spitalul modular, care a fost construit anul trecut pentru tratarea pacienților de COVID-19, a fost serios avariat de flăcările apărute în urma unei explozii. Cel mai probabil, la fel ca în cazul incendiilor din spitalele Covid din România, problema ar fi putut apărea la tuburile de oxigen destinate bolnavilor.

Din păcate, situația din Macedonia de Nord nu este una îmbucurătoare nici în ceea ce privește situația epidemiologică. Statul în care trăiesc două milioane de locuitori nu beneficiază de servicii de sănătate grozave, în timp ce numărul infectărilor cu coronavirus este în creștere. Aproximativ 30 de decese sunt raportate zilnic în regiune. Bilanțul total al victimelor pandemiei în Macedonia de Nord a ajuns la aproximativ 6.100 de persoane. Din păcate, țara a fost afectată în această vară inclusiv de incendii de vegetație. În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile de la București luau decizia de a trimite două aeronave configurate pentru stingerea de incendii în acest stat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...