Cel mai valoros corp din Univers, descoperit de americani. Unde este situat, de fapt

Badea Violeta 16.08.2021, 20:48
Cel mai valoros corp din Univers, descoperit de americani. Unde este situat, de fapt

NASA a descoperit cel mai valoros corp din Univers. Asteroidul 16 Psyche valorează nu mai puțin de 10.000 de cvadrilioane de dolari și are o lățime de circa 200 de kilometri. Specialiștii pregătesc o misiune pentru a studia originile rocii spaţiale. Iată unde este situat!

Americanii au descoperit cel mai valoros corp din Univers

Asteroidul 16 Psyche a fost descoperit în martie 1852 și se spune că reprezintă o rămăşiţă a unei protoplanete distrusă de coliziuni când s-a format Sistemul Solar. Valoarea acestuia este uluitoare. 10.000 de cvadrilioane de dolari, mai exact un milion de miliarde sau o mie de trilioane.

Acest lucru înseamnă că fiecare pământean ar putea deveni miliardar. Pare incredibil, nu-i așa? Tocmai din acest moriv, cei de la NASA pregătesc o misiune pentru a analiza în detaliu acest corp spațial. Se crede că asteroidul conține metale prețioase bune pentru minerit, în principal nichel şi fier, care îi dau o valoare semnificativă.

Călătoria sondei spațiale americane va începe în luna august a anului 2022 și va dura nu mai puțin de trei ani și jumătate. Conform datelor, racheta SpaceX Falcon Heavy va ajunge la destinație în anul 2026. Specialiștii spun că asteroidul Psyche 16 va fi analizat vreme de 21 de luni. În tot acest timp se vor studia caracteristicile acestuia și se va realiza o hartă în detaliu.

Unde este situat asteroidul 16 Psyche
Unde este situat asteroidul 16 Psyche

Unde este situat asteroidul 16 Psyche

Cel mai mare și bogat asteroid metalic de tip-M, 16 Psyche este situat între Marte și Jupiter. Cercetătorii au descoperit că acesta orbitează în centura de asteroizi, cunoscuta regiune dintre aceste două planete  în care se află mai mult de un milion de roci spațiale. Potrivit specialiștilor, 16 Psyche conține aproximativ 1% din masa totală a asteroizilor din centura de asteroizi.

„Descoperirile constituie un pas către explicarea misterului originii acestui corp neobișnuit, despre care unii au considerat că este o bucată din nucleul unei protoplanete distruse”, se menționează în studiu.

Experții spun că aceasta va fi prima explorare a unui corp spațial de tip metalic, misiune total diferită față de analiza unui corp stâncos sau de gheață.

„Spre deosebire de majoritatea celorlalți asteroizi, care sunt corpuri stâncoase sau înghețate, Psyche este alcătuit în cea mai mare parte din fier și nichel, elemente asemănătoare cu cele de pe Pământ”, au specificat cei de la NASA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...