Ziua în care asteroidul Bennu s-ar putea ciocni cu Pământul. E deja calculată, cât e de mare corpul ceresc

Stan Filon 12.08.2021, 18:54
Ziua în care asteroidul Bennu s-ar putea ciocni cu Pământul. E deja calculată, cât e de mare corpul ceresc

Specialiștii NASA au calculat când ar putea asteroidul Bennu să se apropie periculos de pământ. Aceștia au făcut calculele și au apreciat și posibilitatea ca asteroidul care este cam cât Empire State Building să se ciocnească efectiv de Pământ. Efectele ar fi catastrofale pentru planeta noastră.

A fost calculată ziua în care asteroidul Bennu s-ar putea ciocni cu Pământul

Asteroidul Bennu se va apropia destul de mult de Pământ, dar nu înainte de anul 2100, au apreciat inginerii de la NASA, relateză The New York Times. Aceștia au organizat o conferință de presă pe această temă și au ținut să precizeze că șansele ca asteroidul să lovească planeta noastră între anii 2021 și 2300 sunt destul de mici, respectiv de 1 la 1750.

”Nu este o schimbare semnificativă. Nu suntem mai îngrijorați decât eram înainte. Probabilitatea de impact rămâne în continuare foarte mică”, a declarat Davide Farnocchia, specialist la NASA Jet Propulsion Laboratory din California.

A fost calculata ziua in care asteroidul Bennu s-ar putea ciocni cu Pamantul
A fost calculata ziua in care asteroidul Bennu s-ar putea ciocni cu Pamantul

Data exactă când omenirea ar putea trăi o zi neagră

NASA i-a linitit pe oameni și au spus că în următorul secol sunt șanse zero ca asteroidul să lovească Pământul, însă aceștia au mai precizat faptul că Bennu se va apropia destul de mult de pământ în anul 2135, când se va afla la distanța aproximatix egală cu cea dintre Pământ și Lună. NASA a lansat și o dată exactă când Bennu are cele mai multe șanse să lovească pământul, respectiv 0.037%. Această dată este: 24 septembrie 2182, care ar putea, totuși, să fie o zi extrem de proastă pentru omenire.

Bennu are o lățime de aproximativ o jumătate de kilometru și ar putea provoca o undă devastatoare destul de mare. ”De obicei, se poate spune că dimensiunea craterului ar fi de zece ori sau până la de 20 de ori mai mare decât dimensiunea obiectului”, a declarat Lindley Johnson, ofițer de apărare planetară la NASA.

Astronomii au fost atât de îngrijorați de acest asteroid încât au trimis o navă pe suprafața acestuia, pentru a prelua probe de sol. Nava spațială a părăsit Bennu în urmă cu trei luni și se îndreaptă spre Pământ. Tot cu ajutorul acestei navete, oamenii de știință au putut calcula cu exactitate probabilitatea ca acesta să lovească Pământul.

Urmăriți Impact.ro și pe